Gorjul, reprezentat de Larisa Cârlugea la „Vedetă populară” de pe TVR


Duminică, 14 octombrie, Iuliana Tudor a dat startul sezonului 3 al emisiunii concurs „Vedeta populară”, transmis de TVR 1 în fiecare duminică, de la ora 21.00. În prima ediţie, au încercat să convingă juriul că merită un loc în semifinală cinci concurenţi din Mureş, Gorj, Ploieşti, Bihor şi Suceava. Gorjul este reprezentat de interpreta de 16 ani, Larisa Cârlugea.

TVR 1 rămâne locul unde îşi dau întâlnire cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară decişi să fie Vedeta populară, cel mai important show de folclor din România. Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 45 de concurenţi din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat şi Bucovina. În fiecare seară de duminică, publicul va cunoaşte câte cinci. Dintre ei, doar unul se va califica însă în semifinală.
Primii cinci interpreţi pe care Iuliana Tudor i-a prezentat publicului şi telespectatorilor pe 14 octombrie au fost:
un programator la o firmă de IT din Cluj-Napoca, concurenta de doar 16 ani, din zona Gorjului, Larisa Cârlugea care a crescut mai mult cu mama şi sora sa, după ce tatăl s-a mutat la Bucureşti pentru a munci (Larisa avea 6 ani, dar încă mai suferă din cauza asta, mai ales că părinţii au divorţat anul trecut), un asistent medical care visează să scoată un album de muzică populară, o economistă şi manager de transport la o firmă din Oradea și un jandarm din Fălticeni, Suceava, care speră ca în câţiva ani, după ce se pensionează, să se dedice total muzicii populare.
Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Trei probe și un juriu valoros

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. La finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii. Livia Harpa, Emilia Dragotoiu Nanu, Simona Dinescu, Antonela Ferche Buţiu şi Călin Brăteanu sunt interpreţii care i-au susţinut pe concurenţii serii, interpretând împreună cu aceştia melodii din folclorul românesc. Şi în acest sezon juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

loading...
Loading...

Citește și

Bravo, ai ȘTIL!

Primele salopete de vară vin în CEO în mai! Până atunci, inspectorii sociali vor face …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.