Gorun UCB -CRITICI la adresa PARLAMENTARILOR: Pe unii i-am văzut doar în POZE


Adrian Gorun şi-a arătat nemulţumirea legată de faptul că nu toţi parlamentarii de Gorj pe care i-a invitat au fost prezenți, luni, la deschirea noului an universitar la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Preşedintele Senatului universității a taxat, în discursul său, absența deputaților și senatorilor, în special a fostului premier Victor Ponta. Mai ales că deschiderea anului universitar 2018-2019 a fost făcută în noul amfiteatru din Complexul Studențesc Debarcader, investiție finanțată pe vremea guvernării Ponta. Senatorul PSD Florin Cârciumaru și deputatul PNL Dan Vâlceanu au fost singurii parlamentari de Gorj care au fost prezenți la eveniment. „Se pare că sunt mai importante problemele de partid pentru cei care ne reprezintă, ca gorjeni, în Parlamentul României decât problemele județului. ”, a declarat Adrian Gorun. Pe finalul evenimentului de deschidere al anului universitar, Adrian Gorun a revenit cu atacurile la adresa parlamentarilor de Gorj. „Am invitat absolut toţi parlamentarii de Gorj. Să spun sincer, fără să necăjesc pe nimeni, pe unii nici nu i-am văzut decât prin poze. Eu recunosc, suntem reprezentaţi de 6 deputaţi, de 2 senatori, dar pe unii chiar nu i-am văzut decât în poze. De acum încolo, vom apela la interpelări. Să solicite măcar clarificări în privinţa repartizării resurselor financiare. Nu vom mai accepta să fim trecuți la “și alții”, a mai precizat președintele Senatului UCB.

ATAC şi la funcţionarii din Ministerul Educaţiei

Adrian Gorun a lansat și un atac dur la adresa Ministerului Educației și a funcționarilor din minister. Șeful Senatului UCB s-a arătat nemulțumit de faptul că, deși anul școlar a început de săptămâni bune, mare parte din manuale lipsesc de pe băncile elevilor. Ba mai mult, în cele care au fost tipărite până acum s-au descoperit greșeli. “După scandaluri repretate, ministerul a decis ca editura aflată sub patronajul său să preia monopolul tipăririi tuturor manualelor, fără să ia în calcul riscurile cu grad ridicat de probabilitate. Aşa se face că, pe lângă întârzierea tipăririi, multe titluri neajungând nici în prezent pe băncile elevilor, majoritatea manualelor de istorie, geografie, matematică, biologie, limbă şi literatură română abundă în erori de conţinutşi erori de gramatică, ministerul pierzându-şi, ca urmare a propriei incompetenţe, şi bruma de încredere pe care o mai avea în spaţiul public. Este inadmisibil şi de domeniul incredibilului ca ministerul, ce are misiunea de educat tinere generaţii să băltească în ignoranţa descalificantă pe care doar subculturile societăţilor periferice o acceptă. Iar modul în care caută justificări să fugă de răspundere este de-a dreptul jalnic, dar ce pretenţii poţi avea de la un minister înţesat cu funcţionari pentru care limba română este limbă străină”, a conchis Adrian Gorun.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.