Grădinițe noi în Târgu Jiu de anul viitor


Locuitorii din Târgu Jiu se vor putea bucura de anul viitor de noi grădinițe. De anul viitor, cei mici nu vor mai fi nevoiți să stea înghesuiți în sălile de clasă. Autoritățile locale din Târgu Jiu dau asigurări că vor fi ridicate de la zero două noi grădinițe cu câte patru grupe, la una dintre clădiri fiind dat deja ordinul de începere. De asemenea, o a treia grădiniță va fi amenajată în atelierele nefuncționale din cadrul Colegiului Tehnic ”Ion Mincu”.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut ieri la Ministerul Educației Naționale, în bugetul pentru anul 2020, vom avea inclusă finanțarea pentru a construi încă o grădiniță cu 4 grupe ce va fi amplasată pe terenul de lângă Liceul Teologic. În acest moment se înaintează documentația necesară pentru obținerea aprobărilor, iar finanțarea o vom primi la începutul noului an.
O altă grădiniță cu 4 grupe urmează a fi construită în zona Hidrocentralei – Lotrului. S-a dat ordinul de începere a lucrărilor. De la 1 septembrie 2020 și această grădiniță va fi funcțională și va primi copii.
O a treia grădiniță, cu program prelungit și 5 grupe, se construiește la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”. Jumătate din atelierele nefuncționale de aici vor fi amenajate începând de anul viitor în acest sens. S-a finalizat deja proiectul și astfel scade presiunea pusă pe grădinițele și creșa din zona 11 Iunie care primesc un număr foarte mare de copii în acest moment”, a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Tot din luna septembrie a anului viitor va deveni funcțională și noua clădire a Grădiniței nr. 15. Aceasta este amenajată într-o fostă centrală termică din zona 1 Mai Vest (strada 11 Iunie, lângă Grădinița cu Program Prelungit ”Constantin Brâncuși”)”.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.