duminică , 16 februarie 2020 - 21:17

GREVĂ generală în CEO! Marciuc: Se strâng semnături

marciuc-jilt

Prim-vicepreședintele Federației Univers, Adrian Marciuc, se teme de noi concedieri colective și de tăieri salariale în Complexul Energetic Oltenia.

Vineri, liderii sindicali din CE Oltenia s-au întâlnit, la Mătăsari, cu membrii Consiliului de Supraveghere al companiei. Adrian Marciuc a ieșit îngrijorat după discuții. Liderul Federației Univers îi acuză pe supraveghetorii CEO de lipsă de transparență, pentru că, nici până în prezent, bugetul companiei miniere nu a fost rectificat și nu este exclus ca, din primăvară, să fie iar concediați 2000 de mineri și energeticieni.”Nu știam că bugetul e trimis pentru rectificare la București. Din câte am aflat, se pare că ministerul l-a trimis înapoi la CEO. Nu au vrut să ne spună de ce sau ce mai trebuie rectificat, dar se pare că ministerul a spus că au promis 2000 de disponibilizări și s-au făcut doar 800. Cele 2000 de disponibilizări din aprilie sunt programate. Ei au făcut, în această vară, un program de restructurare pe patru ani de zile. E bătut în cuie. Eu am fost la Comisia de Dialog Social de la minister în care s-a avizat acest program până în 2020. Să știți că se întâmplă lucruri grave și la nivelul CEO, la nivelul Consiliului de Supraveghere, și nu sunt transparenți, cum au vrut prima dată să ne spună, că au o transparență totală. Situația este foarte gravă. Nu avem fond de salarii pentru 1200 de oameni pentru care nu s-a făcut disponibilizarea. Noi, normal, banii îi aveam la plăți compensatorii, numai că trebuie mutați de la plăți compensatorii și băgați în fondul de salarii, dar nu știm de ce ministerul nu vrea să facă această rectificare. E posibil ca unele categorii sau marea majoritate de categorii să fie trimiși acasă, să stea în 75%, în CFS”, a declarat Adrian Marciuc.

Amenință cu GREVA

Adrian Marciuc anunță că, deja, în bazinul Jilț a început strângerea de semnături pentru greva generală în CEO.”Vreau să vă anunț că, deja, am purtat discuții cu membrii de sindicat la Cariera Jilț Nord, urmează să discut la Cariera Jilț Sud. Sindicatul Mine Energie Jilț Turceni s-a apucat, deja, de strângere de semnături pentru toate formele de protest, inclusiv pentru grevă generală, care, după cum știm, se poate declanșa în momentul în care începem negocierea contractului colectiv de muncă. Și putem să ne blocăm și la contractul de muncă”, a conchis liderul Federației Univers.

loading…
Loading...

Citește și

Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție

În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.