miercuri , 26 septembrie 2018 - 10:06

Grigoraș este de acord cu mutarea la Motru!

grigoras-pe-banca

Din câte se pare, până va fi gata noul ”Municipal”, Pandurii va reveni în Gorj, arena din Motru fiind varianta aleasă de responsabilii clubului de fotbal de primă ligă pentru ca trupa lui Grigoraș să-și desfășoare partidele oficiale de pe teren propriu din acest sezon.

Noua conducere de la Pandurii caută toate variantele pentru a mai reduce din cheltuielile clubului de fotbal gorjean, aflat și așa într-o situația disperată. Iar una dintre măsurile ce urmează a fi adoptate, dincolo de reducerea drastică a plafonului salarial, o reprezintă mutarea echipei de la Severin (unde își joacă deocamdată meciurile de acasă), la Motru. ”Primul pas ce trebuie făcut este să mutăm echipa la Motru. Este costisitor să mergem la Severin în continuare, unde să jucăm cu cinci spectatori şi să plătim cheltuielile de acolo. Federaţia şi Liga trebuie să ne autorizeze să jucăm şi în alte condiţii. Ne uităm la Craiova, Extensivul este un stadion mai rău decât la Motru. Nu o să mai plătim nocturna de la Severin, care costă destul de mult. Avem costuri pe care nu le mai putem suporta. La Motru aducem echipa aproape de spectatori, de oamenii care ţin cu Pandurii. Trebuie să umblăm la vestiare, tribune, terenul este bun, cei de la Motru vor găsi resursele necesare pentru a face stadionul din Motru bun de Liga 1”, a precizat în această săptămână, Marin Condescu, unul dintre reprezentanții membrilor Adunării Generale a Acţionarilor și practic, noul președinte din umbră al clubului Pandurii. Teoretic, stadionul din Motru are o capacitate maximă de 10.000 de locuri, dar odată cu desființarea echipei de fotbal de acolo, arena abandonată a ajuns acum într-o stare destul de proastă. Doar terenul de joc pare a fi peste „Extensiv”, din Craiova, așa cum menționa și Condescu.

Motru, variantă și pentru sezonul viitor?

Din câte se pare, noua conducere de la Pandurii vrea să se asigure că va putea conta pe arena din Motru și pentru începutul sezonului viitor, Marin Condescu nefiind deloc convins că reconstrucția stadionului Municipal de la Târgu Jiu va fi gata la timp. ”Cred că la stadionul din Târgu-Jiu mai este mult de lucru. Ne pregătim să jucăm la Motru şi din vară încolo, dacă Municipalul din Târgu Jiu nu va fi gata. Chiar nu ştiu dacă noul stadion va fi gata la vară”, a declarat Condescu. Deocamdată, lucrările de la noul stadionul Municipal din Târgu Jiu au ajuns abia la jumătate. Totuși, partea de infrastructură a fost deja realizată, iar lucrările vizează acum acoperişul, gradenele și peluzele. Arena gorjeană va beneficia de o capacitate de 12.500 de locuri, acoperite în totalitate. De asemenea, ”Municipalul” târgujian va include şi o parcare cu circa 300 de locuri, dar şi un hotel modern cu aproximativ 40 de camere.

Grig: ”Decât la Severin, să vină 100 de spectatori și să ne înjure, mai bine mergem la Motru să ne înjure 2.000!”

Cert este că dorinţa lui Condescu de-a se muta echipa la Motru începând cu primul meci din 2017 este și pe placul lui Grigoraş. Tehnicianul pandurilor susține că orice este în folosul clubului, va fi de acord: „Este o soluţie Motru. Se fac nişte eforturi ca echipa să fie mai aproape de Târgu-Jiu ţinând că cont că jucăm departe de casa noastră. Se încearcă cosmetizarea stadionului de la Motru ca să putem juca acolo. Este o idee, deocamdată nu s-a luat o decizie finală. Dar, dacă vin mai mulţi spectatori şi sunt suporteri ai pandurilor e bine… Decât să mergem la Severin şi să vină 200 de spectatori din care 100 să ne înjure, mai bine mergem la Motru să ne înjure 2.000!”, mărturisit Grigoraş. Două dintre marile avantaje ale mutării pandurilor la Motru ar fi desfășurarea partidelor de pe teren propriu în fața unor suporteri gorjeni, dar și scutirea de costuri suplimentare pentru nocturnă, așa cum se întâmplă la Severin. Totuși, rămâne cunoscută care va fi varianta de rezervă pentru Pandurii sau mai bine zis cea forțată de posturile deținătoare de drepturile TV, care dictează practic politica desfășurărilor partidelor din Liga I. Se știe deja că CS U Craiova este nevoită să se deplaseze tot la Severin atunci când LPF programează meciurile ”juveților” seara, meciuri dependente de instalația de nocturnă.

loading…


loading...
Loading...

Citește și

Pandurii Târgu Jiu este echipa cu al doilea atac din Liga a II-a după primele şapte etape

Atacul echipei Pandurii Târgu Jiu este printre cele mai bune dintre atacurile echipelor din Liga …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.