Groapă ilegală de gunoi, amenajată pe malul Gilortului! Mașina salubrității, trasă pe dreapta


Autoritățile locale din Turburea sunt acuzate, pe o rețea de socializare, de cetățeni ai localității, că, în loc să ducă gunoaiele la Salubris Jupânești, ori la Polaris, le aruncă direct pe malul râului care traversează comuna. Gunoaiele respective ar fi colectate periodic de la cetățeni într-o remorcă, în timp ce mașina de gunoi, second-hand, este trasă pe dreapta de luni bune, pe motiv că ar fi stricată. În mai multe puncte din localitate s-au construit astfel gropi ilegale de gunoi, relevate de reclamanți prin fotografii.

Comuna Turburea, alături de Berlești, Aninoasa și Jupânești au fost partenere într-un proiect care a funcționat până în vara anului trecut, privind colectarea, transportarea și depozitarea gunoaielor la groapa de gunoi autorizată de la Bârsești. Mașinile de colectare a deșeurilor aparțineau celor patru comune care au constituit astfel societatea Salubris Jupânești, gestionată de primarul Petre Gușiță.
Pe parcursul ultimilor ani, între Gușiță și primarul Ion Bîrcă au apărut însă diverse probleme care au determinat autoritățile din Turburea să se rupă de mai multe ori de proiect. Pe perioada rupturilor, gunoaiele din Turburea rămâneau pe raza comunei, fiind aruncate în locuri mai retrase, și nu mai ajungeau la Salubris Jupânești și în final la depozitul de la Polaris.
În prezent, deși cetățenii din Turburea plătesc gunoiul, acesta le este ridicat dar, minune, nu mai ajunge la Bârsești, ci pe malul Gilortului, la voia întâmplării, sau în Valea Calului.

Autogunoiera este defectă!

O parte din cetățeni comunei s-au revoltat și au postat fotografii cu gunoaiele aruncate în cele două locații, pe Facebook, și au cerut autoritățile să vină și să ia măsuri. ,,Stimați cetățeni, aici se află frumoasa groapă de gunoi, strămutată din Valea Calului și amenajată după ultimele standarde europene, pe malul râului Gilort, în apropierea platformei de gaze, de către edilul Bîrcă, cu o parte din banii dumneavoastră, pe care i-ați achitat în urma contractului de prestări servicii de salubritate din comună, restul banilor au fost folosiți în “scopuri caritabile” pentru bine cunoscuta pomană electorală și amenajarea cârciumii sale exclusiviste, ca na, omul nu se poate dezice de vechea sa meserie, de cârciumar”, se postează pe rețeaua de socializare, cu referire la faptul că edilul are un spațiu comercial pe raza comunei și o terasă.
Se reclamă aici și faptul că, autoritățile au achiziționat o mașină second-hand de colectare a gunoiului, asta anul trecut, dar aceasta a funcționat foarte puțin timp, fiind în prezent trasă pe dreapta pe motiv că este defectă.
Cetățenii nemulțumiți cheamă la fața locului Garda de Mediu Gorj pentru a amenda autoritățile pentru nepăsare și neglijență, fiind curioși cum vor trata inspectorii felul în care este transportat gunoiul prin toată comuna, cu remorca, fără ca localnicii să cunoască unde staționează, în final, mașina folosită pe post de gunoieră.

loading...
Loading...

Citește și

Protipendada târgului, la lojă! Bdul „C. Brâncuși”, No. 6A. Stadionul din Tg-Jiu! Cum a început totul!

Actorii politici de ieri și de azi vor participa la parada de impostură, vineri seara, …

Un comentariu

  1. Groapa ilegala de gunoi este si pe strada Motrului ,rudari cară cu căruțele tractoare cu remorca resturi de la animale ,pungi de plastic si altele .Depozitarea este lingă o stana de oi la ultima casa de rudari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: