Gruconstruct SRL l-a lăsat pe primarul de Țicleni cu o parte din prejudiciul constatat de Curtea de Conturi


O sentință a Tribunalului Gorj dată luni, 14 octombrie, a desființat procesul intentat de Primăria Țicleni, prin intermediul unui avocat plătit din bani publici, împotriva firmelor care au realizat lucrări pe raza localității, în perioada 2013-2018. Edilul Radu Constantin a încercat astfel să facă firmele în cauză vinovate de prejudiciul constatat recent de Curtea de Conturi, dar una dintre ele a ieșit din cauză. Este vorba de Gruconstruct SRL care a realizat lucrările la podurile și podețele din Țicleni, lucrări care au fost depistate cu deficiențe de verificatorii Camerei de Conturi Gorj. Este vorba despre facturări fictive de cantități mari de beton care nu au fost puse în operă.

Raportul Camerei de Conturi Gorj din Cadrul Curții de Conturi care a fost făcut public în luna mai 2019, privind activitatea din 2018, privea printre altele și lucrările Gruconstruct SRL, unde este menționat un prejudiciu de peste 270.000 lei.
Edilul local, a angajat un avocat plătit din bani publici, și deși și-a asumat neregulile depistate de verificatori s-a îndreptat în instanță împotriva firmei în cauză, a proiectantului și dirigintelui de șantier. Cel puțin acest dosar a fost câștigat de Gruconstruct, din primul termen. Dar pe rolul Tribunalului Gorj se mai află un litigiu similar cu altă firmă care a lucrat în oraș, creând un prejudiciu de 220.000 de lei.
Și în acest caz, rezultatul la instanță poate fi similar cu cel obținut luni de Gruconstruct.
În urma controlului în cauză, la Primăria Țicleni s-a constatat un prejudiciu de aproape 600.000 care nu se știe de cine va fi plătit, atâta timp cât autoritatea locală a pierdut șansa de a face vinovată una din firmele care au lucrat în localitate.
Cu siguranță, vinovații vor fi găsiți în Primărie, deoarece banii trebuie recuperați de la cineva, mai ales că termenul impus de verificatori, de 30.09.2019, a fost depășit.
Curtea de Conturi va fi obligată să impună la controlul de anul viitor și recuperarea sumei de 15.000 de lei, votată de consilierii PSD, drept onorariu de avocat, mai ales că unul dintre procese este deja pierdut. Primăria Țicleni a apelat la avocat deși avea un jurist bine plătit, mai exact cu peste 7000 de lei lunar, în instituția publică.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.