Guernul a aprobat finanțarea unor lucrări suplimentare la STADIONUL din Târgu- Jiu


Municipalitatea primește bani de la Guvern pentru finalizarea lucrărilor de la Stadionul Municipal din Târgu-Jiu. Ieri a fost aprobată hotărârea de Guvern privind finanțarea unuia dintre cele mai importante proiecte. Totodată, au fost reaprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea şi extinderea capacităţii Stadionului Municipal.

Obiectivul de investiţii face parte din subprogramul „Complexuri Sportive”, inclus în „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, şi este realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Conform situației actuale, pentru a îndeplini condițiile de funcționare, este nevoie de:
• realizarea unor ecrane de protecție la foc cu o lățime de minimum 4 metri, pe toată înălțimea intersecției;
• construirea unor rețele de colectare din incinta amplasamentului predat, urmând ca Primăria Târgu-Jiu să realizeze bazinul de retenție, pompele şi separatorul de hidrocarburi, conform reglementărilor în vigoare;
• lucrări pentru adaptarea pistei de atletism, în scopul omologării acesteia;
• alte lucrări care nu au fost cuprinse în proiectul inițial privind alimentarea cu energie electrică, extinderea rețelelor exterioare de alimentare cu apă și canalizare, refacerea rețelei de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră și rețeaua de canalizare pluvială.
Astfel, actul normativ aprobat ieri prevede finanțarea amenajărilor exterioare și a tuturor lucrărilor necesare pentru punerea în funcțiune a stadionului de fotbal în condițiile prevăzute de legislatia specifică în vigoare. Valoarea totală a acestor lucrări suplimentare, care au o durată de 4 luni, este de 23,30 de milioane de lei, din care 17,95 milioane de lei sunt asiguraţi de MDRAP prin CNI, iar 5,35 milioane de lei reprezintă finanțarea de la bugetul local al municipiului Târgu-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

GORJENI, trataţi ca nişte SCLAVI în Islanda. APEL către PARLAMENTARII de Gorj

20 de gorjeni, plecați la muncă în Islanda, cer cu disperare ajutor autorităţilor după ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.