Guvernul mai dă UN ȘUT sindicatelor!


Modificări surpriză la legea dialogului social, anunță Cartel Alfa. „Guvernanții mai dau un șut dialogului social promovând in Senat un proiect care modifica semnificativ cadrul legal și instituțional existent. Problema e ca încalcă memorandumul cu Organizația Internațională a Muncii”, arată liderii sindicali.

Într-o postare pe Facebook, sindicaliștii precizează, în esență, că nu se ține cont de nevoile angajaților: „Evident că domnului Adrian Solomon (președintele Comisie de Muncă din Camera Deputaților, n.red.) și respectiv domnului Gabriel Petrea (deputat PSD) prea puțin le pasă de Memorandumul cu Organizația Internațională a Muncii (OIM), iar Guvernul încearcă să-l țină la secret, la fel cum au încercat să facă și cu Raportul GRECO care a demonstrat negru pe alb ca justiția e subminată ca să scape politicienii de pușcărie.
Drept urmare Cartel Alfa îi cere în mod oficial acest Memorandum, în context fiind pe rol și o plângere din partea Confederației la OIM pentru trecerea taxelor sociale în sarcina angajaților și modul în care este evitat în mod sistematic un dialog social real și care să țină cont și de nevoile angajaților”.

Loading...

Citește și

Distribuție Oltenia – acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 4819 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.