Hotelul Mina al FNME, EXECUTAT SILIT!

hotel-mina2

• 15% din hotel va fi scos la licitație!

Pe data de 11 mai va avea loc licitația publică de vânzare a 15% din Hotelul Mina, procent executat silit în baza unei datorii pe care o are Federația Națională Mine-Energie (FNME). Hotelul a fost executat silit de executorul judecătoresc Ilona Dumitrescu, iar cele 15 procente vor fi vândute pornind de la suma de 373.000 lei.

hotel-mina

În noiembrie anul trecut, Dan Pîrvulescu, vicele FNME, spunea că vrea să vândă partea sindicatelor din Hotel Mina pentru a-şi plăti datoriile.

hotel-Mina-3-important-an

Federația Națională Mine-Energie are datorii, astfel că 15% din Hotelul Mina din Rânca va fi scos la licitație publică, după ce a fost executat silit. Anunțul scoaterii la licitație și al executării silite a fost publicat pe site-ul www.executari.com. Executorul judecătoresc Ilona Dumitrescu, din circumscripția Curții de Apel Craiova, a anunțat că licitația va avea loc pe 11 mai, la Târgu-Jiu, iar prețul de pornire pentru cei 15% din Hotel Mina este de 373.000 lei. Doritorii trebuie să dispună de 37.300 lei, adică 10% din prețul de pornire al licitației, bani care vor fi depuși într-un cont-ca la orice altă licitație publică. „Cota de 15% din Hotel Mina. Hotelul are suprafața totală de 2.383 mp și este compus din demisol (459 mp), parter (459 mp + 44 mp – spațiu pentru fumători), etaj 1 (459 mp + 44mp – camere personal), etaj 2 (459 mp). Prețul afișat este doar pentru cota de 15%”, scrie pe site-ul www.executari.com

Hotel evaluat la aproape un milion de dolari

Întreg hotelul a fost evaluat, cu ani în urmă, la peste trei milioane de lei, iar CE Oltenia deţine deja 60%. 40% este deținut de FNME-USMO, însă doar pentru clădire. Terenul pe care este construit hotelul se pare că este tot al sindicatelor. La începutul anului trecut, lichidatorul judiciar Siomax a mai scos la licitație cu vânzare 37% din Hotelul Mina, în contul datoriilor înregistrate prin falimentul Olservmin. Lichidatorul cerea 575.000 de lei, cu TVA inclus. Tot anul trecut, Complexul Energetic Oltenia a cumpărat acțiunile deținute de falimentara Olservmin (37%), la care se adaugă și acțiunile CS Pandurii, adică 23%. Potrivit unei evaluări realizată de Dănuţ Pistriţu în anul 2010, defuncta Olservmin SRL figura cu un aport financiar însemnat la construirea Hotelului Mina. Olservmin ar fi cotizat cu 1,5 milioane de lei la construcţia hotelului şi deţinea la vremea respectivă (anul 2005) 37% din acţiuni.

loading...
Loading...

Citește și

Prima zi fără telefon în trafic a adus primele amenzi usturătoare, în Gorj

Conversaţia telefonică a unor șoferi a fost întreruptă brusc de polițiștii gorjeni, care au aplicat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: