sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 1:06

Hoţii de cărbune iritaţi de „concasorul” de la Rovinari

fot-rovinari

Protestele locatarilor unui bloc din oraşul Rovinari nemulţumiţi că în apropiere CEO a pus în funcţiune un „concasor” au în spate, de fapt, interese din zona grupărilor de hoţi de cărbune. Potrivit unor surse, nu poluarea fonică generată de maşinăria care sfarmă cărbune ar fi aprins spiritele ci tocmai faptul că bandele de hoţi nu prea mai au ce fura în situaţia în care bulgării de lignit sunt mărunţiţi.

foto-rovinari

Amplasarea experimentală a unui dispozitiv de sfărâmare a cărbunelui pe o bandă ce aparţine Carierei Roşia i-a iritat maximum pe liderii grupărilor care sustrag cărbune din zona minieră Rovinari. Aceştia au lansat ideea că se pregăteşte o adevărată revoltă din cauza unui „concasor” care produce un zgomot infernal în zona unui bloc de la periferia oraşului Rovinari. În peisajul public au fost împinşi unii aşa zişi locatari ai blocului respectiv care au şi strâns semnături pentru ca situaţia să fie remediată. Sursele citate afirmă că, de fapt, orchestratorul acţiunii este un personaj influent, de la nivelul administraţiei publice locale, care îi are sub control pe locuitorii cu posibilităţi reduse, apropiat al bandelor de hoţi.

Valorile nivelului de zgomot înregistrat nu depăşesc limita admisă

Complexul Energetic Oltenia a venit cu precizările de rigoare, menţionând că la Cariera Roşia a fost amplasat temporar şi experimental un dispozitiv de sfărâmare a cărbunelui la transportul de bandă existent în vederea efectuării unor probe şi nu a condus la modificarea fluxului tehnologic pentru a fi necesar un acord de mediu. Mai mult, compania energetică a menţionat că „pe parcursul probelor efectuate, din măsurătorile sonometrice realizate cu şi fără dispozitivul de sfărâmare în funcţiune, s-a constatat că valorile nivelului de zgomot înregistrat nu depăşesc valorile limită autorizate”, aşa că protestul anunţat rămâne fără obiect.

Adrian Georgescu

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

2 comentarii

  1. Bai vuvuzele ordinare ale ciumei rosii, voi ati putea sa traiti si sa respirati in zona depozitului de carbune o viata intreaga?

  2. Primarul filip si colonelul barbulescu sefulbpolitiei rovinari au incurajat furtul de carbune caci toti au masini la carat
    Ce a facut politia sau celelalte institutii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: