Hunedoreanul, care a uitat 21.000 de lire sterline în mașină, condamnat la închisoare cu suspendare

bani

Magistrații gorjeni au decis ca hunedoreanul Kvec Bacro, care a oferit suma de 100 euro unui agent de poliţie al IPJ Gorj, în scopul de a-i fi restituită suma de 21.000 lire sterline pe care o uitase în mașina vândută şi pentru a nu fi făcute verificări de către organele de poliţie privitoare la provenienţa acestora, să fie condamnat la închisoare cu suspendare.

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, a rezultat că în noaptea de 25/26 august 2013, fratele lui Kvec Bacro şi fiul lui au înstrăinat un autoturism marca BMW unui cetăţean din municipiul Craiova, pentru suma de 2.000 de euro, fără a fi încheiate acte care să ateste transferul dreptului de proprietate. După încheierea acestei tranzacţii, cei doi i-au adus la cunoştinţă inculpatului faptul că au vândut autoturismul, după care inculpatul a realizat că a uitat o sumă de 21.000 de lire sterline în bordul acestuia. Iniţial, inculpatul împreună cu fratele şi fiul său au încercat să ia legătura telefonic cu cumpărătorul maşinii, însă nu au reuşit, astfel că au plecat cu maşinile în urmărirea persoanelor care cumpăraseră autoturismul BMW, fiindu-le teamă că aveau să piardă suma de 21.000 lire sterline. Pe raza oraşului Bumbeşti-Jiu au fost implicaţi într-un accident de circulaţie uşor; în prealabil, fratele inculpatului sesizase organele de poliţie din cadrul IPJ Hunedoara că i se sustrăsese autoturismul marca BMW, cercetările ulterioare stabilind că sesizarea cu privire la furt a fost făcută pentru a fi găsită maşina şi recuperată suma de 21.000 lire sterline, ce fusese uitată în torpedoul acesteia. Autoturismul marca BMW a fost identificat de organele de poliţie pe raza localităţii Stoina, judeţul Gorj, constatându-se că în torpedoul autoturismului se afla suma de 21.000 lire sterline, ce a fost ridicată în vederea efectuării de cercetări cu privire la provenienţa şi apartenenţa acesteia.

Condamnarea Tribunalului Gorj

Hunedoreanul a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. „Soluția pe scurt: condamnă pe inculpatul Kvec Bacro la 1 an şi 6 luni închisoare. Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, drepturile civile (…) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata de 3 ani şi 6 luni, termen de încercare (…) atrage atenţia inculpatului că în cazul în care va săvârşi în cursul termenului de încercare o nouă infracţiune instanţa va revoca suspendarea condiţionată (…) obligă pe inculpat la 1.200 lei cheltuieli judiciare statului din care suma de 100 lei reprezentă cheltuieli aferente urmării penale. Cu apel. Pronunţată în şedinţa publică din data de 20.11.2013, la Tribunalul Gorj”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj.

Loading...

Citește și

ISU Gorj, la bilanţ: Aproape 5000 de intervenţii SMURD în 2019

Reprezentanții ISU Gorj și-au prezentat bilanțul activității, pentru 2019. Din cele peste 7900 de situații …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.