Iar au dat cu mucii-n fasole! Greșeli FLAGRANTE pe cărțile poștale cu Brâncuși!

vederi-TARGU-JIU-Brancusi-greseli

Cărțile poștale puse în vânzare de Centrul Constantin Brâncuși au fost realizate în grabă și de oameni care nu cunosc limba franceză. Cel puțin aceasta este concluzia la care ajunge orice cunoscător care citește textul scris pe ele.

„Vederile“ cu operele lui Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu, menite a promova urbea, create cu scopul de a atrage turiști, sunt pline de greșeli de traducere. Coloana fără Sfârșit este tradusă „La Colone sans Fin“. De asemenea, și opera Masa Tăcerii este tradusă greșit în franceză, „La Table du Silance“. Un profesor de limba franceză explică greșelile care au fost făcute: „Este foarte probabil ca denumirile să fi fost traduse de oameni slab pregătiți, care nu au consultat nici măcar un dicționar și s-au grăbit. «Colonne» se scrie cu doi n, iar cuvântul „silence“ a fost scris greșit, cu «a» în loc de e, pentru că grupul «en» se citește «an». Cuvântul provine din latină – silentium. Folosim și noi cuvântul silențios, care se scrie tot cu «en» pentru că provine din același cuvânt latinesc“.

Primăria își recunoaște greșeala. Vor fi refăcute

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu au declarat că produsele nu sunt realizate de municipalitate și că sunt comercializate în regim de consignație. Lavinia Trușcă, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că se va dispune refacerea cărților poștale: „Produsele care se vând la Centrul de Informare Turistică Brâncuși nu sunt editate de noi, ci sunt editate de anumiți producători și se vând în regim de consignație. Vom face verificări și este posibil să le trimitem spre reeditare“.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

4 comentarii

 1. cehan daniel dumitru

  simplu faci contract pe cehan drsgan daniel dumitru daca esti membru mafia gaozara si platese pulea c

  • E VORBA DE CONTRACTELE LA TG JIU FACUTE SI NEPLATITE NICIODATA OAMENII NU PLATESC FACTURILE DE GAZE SI CURENT REVOLUTIONARII LUI CACAT CARE BENEFICIAZA DE GRATUITATI IN NUMELE LUI CEHAN DANILE DUMITRU NUMAI CA SUNT PESTE 360 PARLAMENRATI DEPUTATI SI SENATORI INCLUSIV PRIMARIA SI COSILIUL JUDETEAN GORJ CELEBRUL PRINTUL DE MAPUCIO ADRIAN TUDOR SI ALTII

 2. Colonne sans fin,
  Table du Silence,
  kissing Gate – TRADUCE NUMAI IN ENGLEZA TOT E LA GEL IN SUEDEZA ENGLEZA SI FRANCEZA LA POARTA SARUTULUI .

  TRADUCEREA IN FRANCEZA ASTA ESTE GORJUL SI ROMANIA E LIN DE PROFESORI DOCTORI SCOLITI LA POIANA MARE CA PONTA SI ALTII SI LA PENETECIARE FACULTATI IANLTE

 3. Pai daca de compartimentul arta-cultura se ocupa grasanul Tudor la ce sa te astepti ?Nu ca Aurel Popescu-pacanele ar fi mai inteligent .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.