duminică , 20 octombrie 2019 - 11:35

Iar probleme cu salariile la Direcția Publică Motru! Angajatele nu și-au primit nici prima de 100 de lei de 8 Martie


Cele 70 de angajate ale Direcției Publice Motru, din cei 137 de salariați ai societății, nu și-au primit, nici în prezent, prima de 8 Martie, stabilită în Contractul Colectiv de Muncă. De altfel, nici salariile pe februarie nu s-au acordat la timp angajaților societății, în timp ce viramentele din ianuarie nu sunt nici în prezent achitate. Data de acordare a salarilor este 15 a fiecărei luni. Un sindicat din cadrul DP Motru a anunțat, ieri, că intenționează să declanșeze o grevă deoarece salariații se tem că unitatea se va închide, salariile fiind mereu întârziate.

Activitatea Direcției Publice este paralizată din lipsa banilor, problemă cu care se confruntă societatea ce nu mai este credibilă pe piață. Practic s-a ajuns ca materialele necesare în activitate să fie cumpărate cheș, deoarece nicio firmă nu mai acordă credit societății Consiliului Local. De mai multe ori, conturile societății au fost blocate de Fisc, deoarece societatea nu poate plăti, la timp, contribuțiile la salarii ori TVA.
În ce privește întârzierile la salarii, acestea sunt uzuale în fiecare lună. Totul, în condițiile în care societatea aparține Consiliului Local. Mai mult, luna aceasta, DP Motru a primit de la autorități sub 200.000 de lei, deși necesarul lunar al unității este de cel puțin 350.000 de lei, și asta numai pentru achitarea salariilor, impozitelor la salarii și TVA. La sumă nu se adaugă și cheltuielile de funcționare, adică combustibil, birotică și așa mai departe.
Primăria Motru are în prezent următoarele debite: 20 miliarde vechi subvenția la UATAA neachitată nici pe anul trecut, 20 de miliarde către Direcția Publică și alte 40 de miliarde de le vechi la terți.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: