Iată cât a primit la salariu Rușeț când a fost promovat șef departament!

ion-ruset

Ion Rușeț a ieșit de ceva vreme din viața sindicală și a trecut de partea administrației. Saltul peste masă a fost din funcția de prim-vicepreședinte al FNME, în poziția de consilier juridic în Complexul Energetic Oltenia, la scurt timp după ”trădarea” de la Petroșani, din ianuarie 2014, atunci când Rușeț a dat semnalul ruperii federației.
Un an mai târziu, fostul sindicalist era promovat în funcție de fosta conducere a companiei energetice și, drept recompensă pentru serviciile aduse pe linie sindicală, aproape că i s-a dublat salariul.

ruset-sal
Din octombrie 2013, din momentul în care au apărut problemele penale pentru Marin Condescu, cel care a condus FNME din punct de vedere ”financiar, logistic și decizional” a fost Ion Rușeț, prim-vicepreședintele federației, angajat al acesteia încă din luna martie a acelui an. La jumătatea lunii ianuarie 2014, la Consiliul de Coordonare al FNME de la Petroșani, Rușeț a demisionat din federație, iar la scurt timp liderii sindicali au vorbit despre problemele financiare ale structurii și de banii încasați de fostul prim-vicepreședinte: 10.000 de lei, lunar.
Ulterior, Rușeț a pus umărul la constituirea unei noi structuri sindicale și, după un prim eșec în instanță, a reușit înființarea SMEO, un sindicat obedient fostei conduceri a CE Oltenia. Între timp, Rușeț și-a reactivat contractul de muncă și a revenit pe postul de consilier juridic la Jilț.
În ianuarie 2015, chiar în prima zi a anului, potrivit unor documente, fosta conducere a CEO a înființat un departament special pentru Rușeț: Relații cu Comunitatea, acesta fiind numit șef al acestuia.
În timp ce compania energetică încheia anul 2014 cu pierderi uriașe, 639 de milioane de lei, lui Rușeț i-a fost mărită clasa de la salarizare de la 45-a la 56 – b și, implicit, și salariul cu 2.813 lei. Astfel, dacă din postura de consilier juridic Rușeț încasa 3.726 de lei, lunar, pentru funcția de șef de departament era remunerat cu 6.539 de lei.
În acest fel, actualul șef al Departamentului Administrativ – Servicii, a încasat, anul trecut, din salariu, peste 82.000 de lei.
Ca să aveți un grad de comparație al măririi salariale a lui Rușeț în raport cu alți salariați ai companiei, trebuie amintit că, unui excavatorist, spre exemplu, fosta conducere a CEO i-a mărit salariul, tot pe 1 ianuarie anul trecut, de la 2.145 la 2.196 de lei, adică, doar cu 51 de lei.
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.