Iată ce directori au chefuit cu Marciuc, după ce au fost numiți în conducerea Direcției Miniere! Cum a schimbat Racoviță sindicatul ca să ajungă șef de carieră


Chef de chef, vineri seara la un restaurant din Cîlnic: liderul sindical Adrian Marciuc, președintele Sindicatului Mine Energie Jilț și noii directori din cadrul Direcției Miniere a CEO au sărbătorit numirea acestora în funcții prin decizia Directoratului companiei. La chermeză au participat, potrivit unor surse, Gheorghe Dobrițanu, noul șef al mineritului din CEO, adjunctul său, Ion Paraschivu și directorul Carierei Jilț Sud, Ion Racoviță.

Întâlnirea de lucru…

… de la restaurantul ”Azur”, dintre sindicalistul Adrian Marciuc și directorii din minerit susținuți de acesta, s-a desfășurat pe ritmuri de muzică gorjenească și a fost stropită cu vin din belșug. GPS-urile mașinilor cu numerele SET au fost complet dezorientate și cu greu au găsit apoi drumul spre casă. Noroc că Skoda Superb a lui Marciuc nu este dotată cu GPS, că doar cine își permite să-l controleze pe ditamai liderul sindical.
Conform surselor citate, directorii numiți în funcții cu doar o zi mai înainte, Gheorghe Dobrițanu, Ion Paraschivu și Ion Racoviță, au ținut să sărbătorească cu unul dintre principalii lor susținători, Marciuc, într-un cadru festiv.

„Racoviță s-a înscris în sindicatul lui Marciuc”

Despre influențele care au fost pentru numirea directorilor din noile structuri miniere ale CEO, a vorbit, într-o emisiune la un post local de televiziune și președintele FNME, Dumitru Pârvulescu. Acesta a spus că, cu puțin timp înainte de a fi numit director la Jilț Sud, Racoviță s-a înscris în sindicatul lui Marciuc.
”Directorul de la Jilț Sud, Ion Racoviță, nu știu ce funcție ocupa înainte de vântul schimbării, era membru la sindicatul acela care se formase în Jilț, afiliat la FNME. După vântul schimbării a plecat din acel sindicat și e la sindicatul lui Marciuc. Poate e o simplă coincidență, dar prea e în momentul potrivit coincidența asta. Asta mi-au spus colegii de la ”Renașterea” că până în ianuarie era membru la dumnealor, iar pe la sfârșitul lunii a trecut la sindicatul lui Marciuc”, a declarat președintele FNME.

Pârvulescu: Cupă a intervenit pentru Ciurel

În cadrul aceleiași emisiuni, un mesaj venit de la un telespectator amintea de cheful noilor directori dar și de intervențiile pe care le-ar fi făcut deputatul de Dolj, Ion Cupă (ALDE), pentru impunerea unor persoane în funcții de conducere la CEO.
”Marciuc și camarila sa sindicală au petrecut, vineri, la motelul de la Strâmba, intersecția cu drumul spre Motru. Împreună cu Dobrițanu și Paraschivu au reușit să-și pună directorii cu ajutorul lui Rușeț și al lui Cupă”, spunea telespectatorul. Informația a fost confirmată de liderul sindical Pârvulescu, care a afirmat că are informații că deputatul ALDE ar fi intervenit pentru reîntoarcerea în companie a lui Laurențiu Ciurel.
”Am unele informații că domnul Cupă a făcut anumite intervenții pentru a fi pus domnul Ciurel”, a adăugat Pârvulescu.

Marciuc: Nu a fost chef cu directori

Adrian Marciuc, președintele Sindicatului Mine Energie Jilț Turceni a recunoscut că șeful carierei Jilț Sud, Ion Racoviță, a devenit membru al sindicatului pe care-l conduce în urmă cu trei săptămâni, pe când era șef sector.
”Da, este adevărat, domnu’ Racoviță este membru în sindicatul pe care-l conduc. Eu vreau să spun că a fost și înainte membru în acest sindicat. La un moment dat a avut o altă opțiune, iar apoi a revenit”, a declarat liderul sindical.
Președintele SME Jilț-Turceni a negat însă că ar fi participat la vreun chef cu directorii din minerit și șefii de cariere.
”Vineri seara a fost organizat acolo un chef de către Secția minieră de la sindicat. După cum știți au avut loc alegeri și cel care a ieșit s-a dus cu băieții acolo. Eu nu am participat și vă spun sigur că nu a participat nici un director, nici Racoviță, nici Pecingină, de Dobrițanu nici măcar nu mai vorbesc. M-au invitat colegii a fost un chefuleț mic dar nu am participat”, a afirmat Marciuc.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

2 comentarii

  1. Astia au distrus si vor distruge mineritul si implicit energia in jud. Gorj. BURGHEZIA SINDICALA. Au ajuns toti neica nimeni ,sustinuti de „clasa muncitoare”, sa conduca destinele energiei. Directorii sa tremure ca daca nu executa ce zic ei si cum vor ei, scot oamenii in strada. Se zbat pentru binele ” salariatilor”. Aiurea. Se zbay pentru binele lor si numai al lor. Copii, sotiile, rudele,amantele,angajati toti in structurile CEO. Nici sa mai vomiti nu poti de greata pe care o imprastie acesti lideri de sindicat.

  2. jilt nord : Au schimbat un om onest, integru si profesionist, pe Pecingina care cu siguranta ar fi reusit sa realizeze si acolo ce a facut cu ani in urma la Jilt nord, care si acum are rezultate datorita muncii lui in cariera si mai ales in ce priveste mentalitatea oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.