Iată ce posturi și-au REZERVAT secretarii de stat gorjeni! Cine rămâne ȘOMER și cine încasează o pensie de 14.000 de lei, lunar!


Gorjenii din Guvernul Dăncilă, cu o singură excepție, nu rămân șomeri, însă pe posturile rezervate, înainte de a ocupa portofolii importante în cadrul unor ministere, salariile sunt mult mai mici. Căderea Guvernului echivalează cu pierderea funcțiilor de secretar de stat, de cei numiți de PSD, practice de la rangul de ministru aceștia ajung simplii consilieri în cadrul unor ministere sau șefi ai unor structuri din cadrul unor companii de stat. Dintre cei cinci gorjeni, dacă-l socotim și pe Doru Vișan, ajunși în conducerea unor ministere, unul singur va deveni șomer, după ce a demisionat din funcția deținută anterior celei de secretar de stat.

Secretarii de stat de prin ministere și-au făcut bagajele, după căderea Guvernului Dăncilă, și se așteaptă să fie eliberați din funcții imediat ce noul Executiv va fi validat, așa că se vor întoarce în posturile pe care le-au ocupat anterior.

Toni Greblă, secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, se poate întoarce liniștit la Tg-Jiu, la pensie. Fost senator și judecător la Curtea Constituțională, Greblă încasează, lunar, o pensie de 14.000 de lei.

Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei, va reveni în postul de inginer, șef serviciu producție în cadrul Hidroserv SA și de la un salariu de 9.000 de lei la jumătate din această sumă.
Maioreanu a declarat că poate să piardă portofoliul numai după ce viitorul premier va semna ordinul de eliberare din funcție.
”Șomer nu rămân! Mă întorc inginer la Hidroserv”, a spus Maioreanu.
Potrivit unor surse, secretarul de stat a avut unele oferte din partea unor transportatori și producători de energie, însă nu a dorit să comenteze aceste informații. Conform surselor citate, Andrei Maioreanu vizează inclusiv o funcție în CE Oltenia.

Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, gorjean la origini, se poate întoarce la SE Paroșeni, însă nu se știe dacă în postul de director pe care l-a ocupat din 2009, până în ianuarie 2017.

Ciprian Florescu este, în prezent, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, fiind în subordinea lui Toni Mihail Greblă, după ce a ocupat, pentru puțin timp, o funcție similară de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Fostul prefect de Gorj nu s-a decis, după căderea Guvernului Dăncilă, dacă va rămâne să lucreze la Bucureşti sau va reveni în judeţ. Ciprian Florescu este una din variantele PSD Gorj pentru o candidatură la Primăria Târgu-Jiu, în 2020. „Mai am o perioadă scurtă până când voi opta pentru ceea ce voi face în viitorul imediat. După cum probabil cunoaşteţi, eu am post rezervat în Ministerul Educaţiei, însă vom vedea, în funcţie de cum se derulează evenimentele şi ce se va întâmpla la Bucureşti, mă voi hotărî. E destul de dificil să stai departe de familie pe un post de execuţie, nu e foarte comod. Am rezervat un post de funcţionar public, e un post ocupat prin concurs. Asta, ca să-i liniştesc pe cei care nu mai pot de grija mea şi care credeau că voi ajunge şomer. Nu pot să ajung într-o astfel de situaţie decât dacă voi renunţa la acest post. După cum bine se cunoaşte, în momentul în care am plecat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pentru a putea ajunge înalt funcţionar public a trebuit să ocup prin concurs o funcţie publică. Ceea ce am şi făcut. Acest post este în Ministerul Educaţiei”, a conchis Florescu.
Concret, înainte să devină prefect, Florescu a ocupat, pentru 6 zile, postul de consilier principal în cadrul Direcției de Patrimoniu și Investiții din Ministerul Educației Naționale.

Mihai Gherghe, secretar de stat în Ministerul Culturii, este singurul care poate rămâne șomer, după eliberarea din funcție, pentru că a demisionat din poziția de director al ADIA Gorj, în luna martie a acestui an.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.