Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru a face parte din Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Răzvan Ionescu are 41 de ani și este administrator și acționar unic al unei firme care deține o agenție de turism, iar Iulian Vasile Popescu este director general și fondator al societății Softehnica SRL, înființată în Târgu-Jiu și mutată, ulterior, în București, care activează în domeniul IT.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a declarat, vineri, că nu există nici un fel de controversă asupra activității celor doi și este sigur că vor putea să-și îndeplinească, cu brio, mandatul în Consiliul de Supraveghere al CEO.

”Pentru a elimina orice discuție legată de grupuri politice care au interese și care ar fi putut avea influență prin Consiliul de Supraveghere asupra CE Oltenia, alte grupuri de interese, propunerile noastre au fost doi membri ai comunității de tineri antreprenori din Tg-Jiu, din județul Gorj, față de care nu există nici un fel de umbră asupra activității lor sau asupra faptului că ei nu ar putea să-și îndeplinească, cu brio, mandatul în Consiliul de Supraveghere. Până acum au fost duși în CS al CEO funcționari sau birocrați ai statului care nu au nici un fel de idee despre modul în care trebuie să funcționeze o companie (…) Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie” a afirmat Vîlceanu.

Liderul liberal a precizat că au fost analizați mai mulți tineri afaceriști din Gorj, iar cele două propuneri nu au nici o legătură cu PNL.

”În analiza pe care am făcut-o au mai fost și alți antreprenori, mai mulți tineri, oameni de afaceri, care sunt în Tg-Jiu și care, din punctul meu de vedere, vin cu altă mentalitate.

Acești oameni pe care i-am propus nu au nici o legătură cu PNL și cu nici un alt partid politic, sunt oameni din comunitatea de antreprenori, adică din mediu de afaceri, adică merg în organismul de supraveghere al unei afaceri, indiferent din ce domeniu ar fi acea afacere, ea trebuie gestionată ca o afacere, că de aia avem pierderi și de aceea în CS nimeni nu a pus întrebări pentru că erau puși funcționari ai statului față de care existau tot felul de constrângeri”, a adăugat deputatul Vîlceanu.

Întrebat dacă cei doi tineri au competențele prevăzute de Legea societăților comerciale pentru a accede în CS al CEO, adică în domeniul energetic, competențe strategice și de guvernanță corporativă, deputatul Dan Vîlceanu a răspuns că nu are nici un fel de îndoială că cei doi nu ar fi competenți pentru a fi supraveghetori la compania energetică.

”Cele două propuneri se referă la o perioadă de patru luni de zile până la organizarea unei proceduri pe OUG 109, iar eu mi-aș dori ca ei să aplice în continuare pentru că în acel moment, toate lucrurile de care mă întrebați acum, vor fi deja clarificate. Nu am nici un fel de teamă sau de îndoială că cele două persoane nu s-ar descurca sau nu ar fi competente pentru locul pe care i-am propus. Nu este nici un fel de experiment. Eu cred că în administrarea afacerilor trebuie oameni adaptați în administrarea afacerilor, chiar dacă este afacere de stat și acolo trebuie să obținem profit și să ne gândim la bunăstarea acelei companii pentru care toți avem o grijă. Am urmărit o chestiune de integritate, astfel încât nimeni să nu aibă nici cea mai mica îndoială că prin propunerea acestor persoane există grupuri de interese sau grupuri politice care să fie reprezentate în CS al aceste companii”, a conchis Vîlceanu.

 

loading...
Loading...

Citește și

Luat cu ambulanta de langa banda de carbune din cariera Poiana!

Un cioban fost găsit căzut, vineri dimineata, lângă benzile transportoare de cărbune, in cariera Poiana, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.