Iată cine este cel mai bogat medic gorjean. Intră să vezi ce proprietăţi imobiliare, case de vacanţă, maşini de lux şi conturi deţin cei mai cunoscuţi medici

medici

Panica creată în rândul medicilor din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, în contextul noului management, al controalelor interne şi anchetelor penale din ultimul timp, poate avea la bază, dincolo de unele motive întemeiate, şi unele pecuniare, nu neapărat cinstite din partea doctorilor obişnuiţi ca nimeni să nu le deranjeze interesele de castă. În tot acest scandal, în care toată lumea arată pe cineva cu degetul, certă rămâne averea unora dintre cei mai mari contestatari ai managementului şi verificărilor cu iz penal ce fac incertă şpaga zilnică de frica unor dosare penale.

Nababii de la Ginecologie şi Cardiologie

patrascoiumedic

Doctorul Dumitru Pătrăşcoiu, şeful Secţiei Obstretică Ginecologie, este un medic celebru la nivelul judeţului, iar renumele său este la fel de mare ca averea pe care, împreună cu soţia, medic şi ea, o deţine. Medicul este proprietarul a două apartamente în Târgu-Jiu, unul în Timişoara, unul în Cluj Napoca şi o casă de vacanţă la Stăneşti. Tot în materie de imobiliare, el posedă trei terenuri în Novaci, două în Târgu-Jiu şi două în Stăneşti. Nici în privinţa banilor cash, Pătrăşcoiu nu o duce prost, având în două conturi 303.000 de lei, respectiv 250.000 de lei. Medicul a investit în obligaţiuni bancare 110.000 de lei. Toate astea dintr-un salariu care anul  trecut s-a ridicat la 54.000 de lei, la care s-a adăugat cel al soţiei, de 47.000 de lei. Soţii Pătrăşcoiu deţin cabinete medicale, fiecare pe domeniul său medical, dar încasările pe acestea, în acte, sunt destul de mici, 32.000.  Anul trecut, veniturile familiei au fost completate cu 9.000 de lei, bani proveniţi din chirii şi vânzare de material de lemnos – în sumă de 28.000 de lei. De departe, la capitolul avere, doctorul Pătrăşcoiu ocupă primul loc într-un top neoficial al avuţiilor medicilor din Gorj.
Dr. Gheorghe Mălăescu, şeful  Secţiei Cardiologie, este la râdul său un om foarte bogat. Are patru terenuri în Târgu-Jiu, un apartament în municipiu, unul în Bucureşti, plus două spaţii comerciale şi două autoturisme. Ca şi Pătrăşcoiu, Mălăescu are puşi deoparte în două conturi 30.000 de lei şi 11.000 de dolari, dar şi un credit de 65.000 de euro, cu scadenţă în 2016. În 2012 a avut venituri salariale de 66.000 de lei din funcţia de la spital, la care s-au adăugat doar 40.000 de lei de pe urma cabinetului medical unde, pentru o consultaţie, îţi trebuie programare cu câteva săptămâni înainte şi unde mereu se aşteaptă, din cauza aglomeraţiei, minute în şir. Cabinetul medical al soţiei, care este medic de familie, a produs mai mult decât al cardiologului – 102.000 de lei. Familia Mălăescu a încasat, probabil de pe urma spaţiilor comerciale pe care le are, chirii în valoare de 42.000 de lei.

Director de spital cu indemnizaţie de handicapat

gheorghitoiu

Ion Gheorghiţoiu, şeful Secţiei Interne, este şi el un om înstărit, poate mai înstărit chiar decât o arată declaraţia de avere, dacă e să judeci după activitatea, dincolo de actele contabile, ale cabinetului său medical şi al soţiei. Medicul are două terenuri, un apartament şi o casă şi două conturi bancare, în care a pus la păstrare 35.000 de lei şi 15.000 de euro. Fiind un doctor de renume, cabinetul său particular este mereu asaltat de pacienţi care-şi găsesc ultima speranţă în ajutorul său. În aceeaşi clădire, şi soţia sa ocupă un spaţiu, deseori fiind nevoie, pentru ca doctorul să poată pune un diagnostic, de un ecograf făcut în cabinetul soţiei. Cu toate astea, cabinetul medical al dr. Ion Gheorghiţoiu are, conform situaţie financiare declarate în 2012, un venit de… 9.000 de lei, soţia sa necontribuind cu niciun leu în plus, decât cu salariu de la spital (în cuantum de 40.000 de lei), la care se adaugă cel al lui Gheorghiţoiu, în sumă de 63.000.

vasile-stanculete-2
Vasile Stănculete, fost director al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, nu este, conform declaraţiei de avere, un om bogat, dar numele său merită menţionat din cauza faptului că, în timp ce îşi încasa salariul de şef de unitate spitalicească, el primea şi un ajutor de handicap. Aşadar, în 2012, Stănculete a fost remunerat cu 92.000 de lei (adică,  lunar, cu 7.600 de lei), încasând în acelaşi timp o indemnizaţie de handicap de la Casa de Pensii în valoare de 2.600 de lei.

Conturi de zeci de mii de euro şi maşini de lux

Mergea01

Şeful Secţiei Chirurgie II, dr. Florin Mergea, poate ocupa şi el un loc fruntaş într-un clasament al medicilor avuţi, cu un teren intravilan în Târgu-Jiu, 8,5 ha de teren agricol şi forestier, două case, una în Târgu-Jiu şi alta în Ciuperceni, şi mai multe conturi în care se găsesc 36.000 de lei, 20.000 de euro şi 20.000 de dolari. Salariul său a fost, potrivit ultimei declaraţii de avere, de 61.000 de lei, iar al soţiei, medic primar şi şef de secţie, 47.000 de lei.

stanciu-orl
Gheorghe Stanciu, şeful Secţiei ORL, stă şi el bine la capitolul bunăstare, având o casă în Turcineşti, un apartament în Târgu-Jiu şi o casă de vacanţă la Rânca. Conduce o Honda şi a pus la păstrare în bancă 6.000 de euro şi 20.000 de lei, salariul său ridicându-se la 74.000 de lei, iar al soţiei, medic primar oftalmolog, la 68.000 de lei.
Elena Beldean, şeful Serviciului de Medicină Legală, se poate lăuda că deţine una dintre cele mai luxoase maşini din parcarea spitalului, un Lexus IS 220, al cărui preţ de catalog depăşeşte 30.000 de euro, la care a accesorizat, conform declaraţiei de avere, două case, un teren şi un salariu de 10.800 de lei lunar.

cristina-caliman
Eugenia Căliman, directorul medical al spitalului, deţine un apartament în Târgu-jiu şi unul în Bucureşti şi a strâns în conturi 30.000 de euro şi 21.000 de dolari – cu un salariu, anul trecut, de 60.000 de lei.

udristoiu
Aurelian Udriştioiu, şeful laboratorului de analize, cel de la care a pornit scandalul ce macină în prezent spitalul judeţean, se poate lăuda doar cu o casă  la Stăneşti, un cont de 145.000 de lei şi un salariu de 53.000 de lei.
Valentin Popa, omul cu suficiente funcţii cât să omoare pe oricine altcineva de epuizare – consilier judeţean, preşedinte CNSLR Frăţia, preşedinte Federaţia Sanitas, angajat al laboratorului spitalului – strânge lunar 8.000 de lei din salarii şi indemnizaţii. Are în posesie două terenuri, unul în Târgu-Jiu şi unul în Runcu, la care se adaugă, în aceleaşi localităţi, un apartament şi o casă. A pus în bancă 7.500 de dolari şi 6.000 de euro – la un câştig anual de peste 93.000 de lei.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

15 comentarii

 1. Nesatuior! Avarilor! De asta va tine statul in salariile alea…! Voi „”bateti”” parlamentarii cu „”veniturile”” voastre. Meritati dispretul multimii …

 2. intrebati-l pe patrascoiu de casele construite pentru fiul si fiica lui din pipera, pe ce bani le-a facut

 3. Mai nea ,,mihai”,dar cand ti’o chiureta pe nevastata pe vremea lui ceasca pe libertatea lui,cati bani ii dadeai lui Patrascoiu Sau esti tanar si nu sti cum te a facut mama ta,scapat sau nascut-intreabo! Din auzite Dr. Patrascoiu mai are mostenire cum sunt si apartamentele din Tg jiu si vila din Stanesti,vreo 1000 hectare de padure!!!!!! Da am scris corect O MIE!!!!!!!! sI DOI COPII MEDICI DE RENUME!!ARE PUTIN FATA DE CAT A DAT SOCIETATII. SA TRAITI DOMNULE DOCTOR!

 4. Am vazut o cezariana,de fapt a doua,lucrare de arta! Asta la 60 de ani,cred ca atata are Patrascoiu.Vorbeste uneori urat,dar MESERIAS!!!!!!!!

 5. Macar medicii muncesc pe banii castigati salvand vieti omenesti, meritandu-si pe deplin banii! Vorbiti in necunostinta de cauza!

 6. daca ati stii cat se chinuie un doctor in garzi , cat transpira cand opereaza, cate renuntari la viata de zi cu zi … toti acesti bani mi se par putin …. o viata avem toti de trait .. nu zece .. si in fond nu fura ca altii in ziua de azi, ii muncesc !! o sa ramana tara asta fara medici de tot daca se gandeste asa si tot timpul se acuza medicii ..

 7. Dar cand moare lumea in spital k nu le dai mita la doctori cum e mah handicapatilor de le tineti parte.Bun salariu merita marit intradevar dar,asta nu inseamna ca tb sa le acceptam si spaga.Datorita lor multi au muri, cat costa oare viata in spitalele noastre mah ia intrebativa …. retardatilor care le tineti parte….. infectia romaniei ce suntetiii

 8. ma lasi,ne sine !!Acestia macar fac si ceva bun.Ceea ce nu pot zice despre politicieni.Aia pt ce sunt buni ?

 9. dar cat stau medicii prin scoli nu se pun!ar trebui eradicata mafia pt anagari in spital!adica aia care stau in birou si cer 2000 de euro pt un post in spital la sadu!!!!nu medicii care isi tocesc coatele prin scoala si invata carti pe care altii nici macar sa le care nu is in stare!!!

 10. Cred că averile unor medici sunt chiar mai mari decât cele la vedere.Cred şi că medicii fac şi un pic de evaziune pe la cabinetele particulare şi la asta ar trebui să renunţe.Pot fi bogaţi,medicii buni,şi lucrând cu respectarea legilor.Este însă frustrant să vezi medici,cu ani de carte,de documentare şi practică să fie blamaţi pentru o relativă bunăstare în vreme ce atâţia primari ,care nu au în grup(grupaţi pe partide) carte câtă are un medic,au devenit peste noapte mult mai bogaţi decât orice medic.De ei nu întreabă nimeni cum de s-au îmbogăţit.P.S.Sunt pacientul permanent al Domnului Doctor Gheorghiţoiu şi pot spune că este unul dintre cei mai buni,cumsecade şi dezinteresati medici pe care i-am întâlnit.Poate doar Dr.Sinescu de la Fundeni să-l concureze.Sunt sigur că sunt mulţi alţii pe care nu-i cunosc şi-i păcat de campania care-i amestecă. Un gând bun şi pentru Dr.Relu Udriştioiu.Sper să-şi rezolve problemele.

 11. o persoana are nevoie de operatie urgent, este femeie in varsta de la tara, saraca cu o pensie irizorie , nu are de unde sa dea 450 de € cat i se cere, poate Domnul Patrascoiu sa o opereze si sa faca operaatia de calitate fara spaga?

 12. Domnilor Doctori, au trecut 70 de ani de cand tot cereti spaga, ati studiat ca sa salvati vieti si sa va simtiti utili pe pamant, nu pentru a va imbogati. Banii si bogatia sunt ochiul raului si mai devreme ori mai tarziu o sa realizati ca este adevart ce va spun. Nu cereti bani la oamenii bolnavi si saraci caci unii sunt mai saraci ca cei din Africa, unde este onestitatea si onoarea dumneavoastra?

 13. Numai un cretin poate injura un medic sau un profesor!

 14. Domnilor posibili pacienti,in orasele mari tarifele serviciilor medicale sunt de doua,trei patru ori mai mari la cabinetele private si doctorii mai sus amintiti nu sunt cu nimic mai prejos decat cei din aceste orase.care au conturi prin strainatate,vile prin strainatate,etc.Dar tu posibil pacient care nu iti faci zilnic igiena corporala,cunosti doar pretul la tuica sau vin,tigari, bere, nu te-ai dus sau nu te duci acum cand aparent esti sanatos ,la medic, sa iti verifici tensiunea,glicemia,colesterolul,etc si sa respecti indicatiile medicului pentru a elimina neconformitatile si a ti prelungi sanatatea si viata,nu iti pui un banut deoparte ptr o spitalizare in caz de nevoie,s.a.m.dnu ai niciun drept sa judeci personalitatile locului,Tu faci ceva gratis pentru comunitate?,nu!Deci daca la autoturismul personal sau de serviciu stii ca este scadent la schimbul de ulei si filtre, vine scadenta la distributie,etc si tu omule ai scadente ls control sanatate si trebuie sa le facisi cu atat mai mult la accidente.Dar tine de civilizatie.Cu drag,un oltean radicalizat,nascut in Tg Jiu,cu domiciliul in Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.