sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 18:51

Iată PROIECTELE DE CASCADORII RÂSULUI depuse de aspiranții la funcția de manager al Spitalului de Urgență Tg-Jiu. Comisia de evaluare a mai cerut o zi pentru a le DESCIFRA!


Rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu se lasă așteptate pentru că proba privind susținerea proiectului de management nu s-a încheiat marți, 27 martie, așa cum era preconizat, deoarece comisia de concurs nu a finalizat evaluarea celor două proiecte rămase în competiție.
Managerul interimar al SJU, Gigel Capotă, nu s-a mai prezentat la concurs, iar în cursa pentru funcția de șef al instituției au rămas doctorul Gheorghe Neață și economistul Adrian Grecu.
Proiectele de management „elaborate” de cei doi candidați rămași în cursă, publicate pe site-ul SJU, le-au dat mari bătăi de cap membrilor comisiei de concurs, care au fost nevoiți să le corecteze și să le descifreze, mai întâi, și abia apoi să evalueze și să noteze abilitățile manageriale ale lui Neață și Grecu. Cert este că „operele” manageriale ale celor doi nu depășesc nivelul unor compuneri de clasa a III-a, iar, din punct de vedere gramatical, aceștia nu ar lua notă de trecere.

Gramatica și informatica l-au răpus pe Neață

Comisia de concurs care trebuia să finalizeze evaluarea proiectelor de management ale lectorului universitar doctor Gheorghe Neață și economistului Adrian Grecu a cerut multe pixuri roșii pentru a corecta cele două proiecte și răgaz încă o zi pentru a încerca să înțeleagă ce au vrut să spună autorii.

Dacă membrii comisiei de concurs ar corecta proiectul doctorului Neață, aceasta ar deveni sângeriu și chirurgul ar trebui să-ș opereze de urgență. Cu excepția primei pagini, celelalte 20 abundă în greșeli de scriere, de tehnoredactare sau gramaticale. Doctorul Neață a inventat cuvinte, nu le-a articulat, nu a finalizat fraze, a omis calificative și a folosit un limbaj de lemn în aproape tot proiectul, ca de exemplu: „Muncesc nu muncesc tot banii ăia…”.

Proiectul, lipsit de logică pe alocuri, se regăsește pe site-ul SJU, iar problema prioritară a unității medicale, identificată și menționată de doctorul Neață, este ”accesul anevoios al pacienților la servicii medicale în condiții de calitate și eficiență”, numai că, pretendentul la postul de manager nu oferă și soluții pentru rezolvarea acesteia ci, se limitează doar la a preciza că ”rezolvarea acesteia va duce implicit și la rezolvarea altor probleme identificate”.

Managerul copy-paste

Al doilea candidat care-și dorește să conducă SJU din poziția de manager, Adrian Grecu, a furnizat comisiei, în 10 din cele 20 de pagini ale proiectului său, date statistice cunoscute despre unitatea spitalicească.

Cel mai „tare” punct al proiectului său de management este rezolvarea problemei prioritare – reabilitarea și modernizarea a trei secții medicale al cărei cost s-ar ridica la 1 milion de lei. Însă, pentru soluționarea acesteia, Grecu a „identificat” patru puncte pe care le-a copiat cu copy-paste, cel mai probabil dintr-un proiect pe fonduri europene, ca să umple cele 20 de pagini. Adică echipa care gestionează proiectul ar avea nevoie de mobilier, tehnică de calcul conectată la rețea și video, instalații de sonorizare, un mijloc de transport,telefon și fax, conexiune la internet și adresă proprie de e-mail. Mai mult, Grecu e de părere că cei care vor monitoriza reabilitarea secțiilor medicale trebuie să aibă acces „la biblioteca de specialitate și baze de date (reviste și manuale de specialitate…)”.

În final, trebuie spus că cele două proiecte jignesc inteligența gorjenilor, sfidează experiența specialiștilor în economie, pe cea a profesioniștilor în marketing și management, dar mai ales buna-credință a celor care vor tratarea bolnavilor din SJU și salvarea vieților acestora.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

7 comentarii

  1. Cine esti tu bai pseudonimule de esti asa destept?astia doi macar au facut cu mana lor proiectul,nu ca Capota care nici nu la citit pe al lui ca e facut de firma privata,hai sictir

  2. voi va certati,dati in cap si,analfabetii conduc nu numai tara ci si,spitalul !

  3. Asa Spital asa conducere se vrea ! Apar la televizor in topuri ca spitalul groazei ! Te duci cu o boala pleci cu 9

  4. Rasurile lumii!!!! Vai de noi!!! Proiecte de analfabeti!!! Pacat de domnul Capota!!! Mare pacat,avea spitalul o sansa sa dea inainte!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.