Iată solicitările sindicaliștilor pentru minerii și energeticienii din CEO! Liderii Lădaru și Munteanu cer creșteri salariale și asigurări de sănătate!


Liderii sindicatelor, care vor negocia cu administrația Complexului Energetic Oltenia noul Contract Colectiv de Muncă (CCM), vor cere majorarea salariilor și a celorlalte drepturi pentru cei 13.000 de angajați ai companiei. Sindicaliștii au întocmit lista cu solicitări pe care o vor prezenta Directoratului CEO, după ce le va fi prezentat proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al companiei energetice pentru acest an.
Printre solicitări se regăsesc modificarea grilei de salarizare, majorarea sporurilor și introducerea acestora în salarii, dar și asigurări private de sănătate pentru angajații CEO

Lădaru: Majorarea salariilor cu 15% și modificarea grilei de salarizare

Vicepreședintele FNME, Cristi Lădaru, a declarat că între cele reprezentanții sindicatelor componente ale celor patru federații care vor participa la negocierile cu administrația CEO vor avea loc consultări, însă un lucru este cert: toți vor majorări salariale pentru minerii și energeticienii angajați ai CEO.
”Vom solicita majorarea salariilor cu 15% și modificarea grilei de salarizare, astfel încât clasa I A să nu fie mai jos de 3.000 de lei. De asemenea, cerem ca cele trei adaosuri de Paște, Crăciun și ziua salariatului să fie 1.500 de lei, în loc de 1.100 de lei, iar cota de cărbune să fie stabilită la 1.000 de lei. Și în privința voucherelor de vacanță vom pretinde ca valoarea acestora să fie de 2.230 de lei, conform salariului minim în plată la această dată, iar valoarea tichetelor de masă să fie fixată la suma de 20 de lei, potrivit prevederilor legislative votate de prima cameră a Parlamentului”, a afirmat vicepreședintele FNME.
Lădaru a spus că se vor purta discuții și cu privire la majorarea sporului de carieră și cel de pericol.
”Ne dorim și creșterea sporului de carieră de la 6 la 10% și a sporului de pericol de la 10 la 15%, conform noii grile de salarizare, și vom insista pentru majorarea acestora”, a conchis Lădaru.

Munteanu: Introducerea sporurilor în salarii, iar TESA să primească sporul de producție

Președintele Sindicatului Liber ”Alfa”, Alin Munteanu, a comunicat că va milita, alături de colegii săi sindicaliști pentru introducerea sporurilor în salarii și ca personalul TESA să primească sporul de producție.
”E foarte important să obținem introducerea sporurilor în salarii și, cu siguranță, vor exista negocieri dure pentru acest lucru. Din punctul meu de vedere trebuie să reglăm și o nedreptate care s-a făcut anul trecut: personalul TESA să beneficieze de spor de producție. Conform politicii din anul anterior, acel spor s-a acordat doar personalului din producție și mentenață: 1.000 de lei pentru muncitori, 700 de lei pentru conducători formații de lucru și 500 de lei pentru șefii și adjuncții de sector. Cei din TESA sunt colegii noștri și salariați ai companiei, dar au rămas pe dinafară, în urma negocierilor tensionate care au avut loc în prezența fostului ministru al Energiei, Anton”, a afirmat Munteanu.
Liderul sindical este de părere că extrem de important pentru salariații CEO ar fi demararea de discuții și negocieri pentru ca aceștia să beneficieze de asigurări private de sănătate.
”Având în vedere condițiile grele de muncă și faptul că tot mai mulți salariați au probleme grave de sănătate, ar fi momentul ca să purtăm discuții aplicate cu administrația companiei pentru ca aceasta să încheie asigurări private de sănătate pentru cei 13.000 de angajați. Mai exact, e vorba de un pachet de servicii de imagistică medicală, analize, investigații, care să poată fi făcute în marile clinici private, în condițiile în care știm că pentru un RMN sau CT la spitalele de stat se fac programări care durează câteva luni”, a precizat Munteanu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Nedreptate este ff mare in general. M-am uitat ,pînă aprox la nivel 30 la clase mărirea este de aprox .10,,,,,15 ron ,de aici in sus ,șefi au 100 ron între clase si chiar mai mult. Nouă la muncitori se zice ,v-am dat 2,3 clase ,,,,,dar ce valoare are in bani?? La cei 1000 ron dati (cîștigați in grevă) muncitori care au fost ca docheri in port (descarcă, încarcă, ploaie vînt) sa decis nu ei nu , pt .că chipurile ,nu merită, nu sunt direct productivi. E multă ipocrizie. A rămas doar parearea, ca vai lucrezi in CEO. LA 35 ani vechime ,ai salariu minim. Asta eeee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.