duminică , 19 ianuarie 2020 - 12:23

Îl vor pe Borza!

mineri

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a depus joi, la Registratura Tribunalului Hunedoara, o cerere de apel prin care contestă hotărârea instanței în dosarul declanșării insolvenței la acest agent economic, conducerea CEH fiind nemulțumită de firma desemnată de judecătorul sindic ca administrator judiciar provizoriu în derularea procedurii de insolvență. „Dosarul se va transmite Curții de Apel Alba Iulia în vederea soluționării apelului”, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

La rândul său, directorul general al CEH, Viorel Stancu, a confirmat joi, pentru AGERPRES, că obiectul cererii de apel îl constituie desemnarea administratorului judiciar provizoriu stabilit de instanța de judecată. „Am contestat desemnarea administratorului judiciar provizoriu, altul decât cel cerut de societate”, a precizat Stancu. Transmiterea dosarului la Curtea de Apel Alba Iulia se va face după expirarea termenului de apel, stabilit la 7 zile de la publicarea hotărârii judecătorești în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

Vor intra în grevă generală

Tribunalul Hunedoara a admis, pe 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara, la solicitarea acestuia, urmând ca de punerea în practică a acesteia să se ocupe Casa de insolvență GMC SPRL Craiova. CEH ar fi preferat însă ca de procedura insolvenței să se ocupe firma Euro Insol, condusă de Remus Borza. Decizia a stârnit și nemulțumirea Sindicatului ‚Muntele’, reprezentativ la nivelul CEH, care a considerat că firma din Craiova nu are experiența necesară în astfel de situații. Ulterior, minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan au protestat spontan împotriva deciziei instanței și au strâns peste 1.800 de semnături în vederea declanșării unei greve generale.

A.C.

loading...
Loading...

Citește și

Liberalii și-au desemnat candidatul la Primăria Țicleni!

Biroul Politic Județean al PNL Gorj a decis, joi, 16 ianuarie a.c., să-l desemneze pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.