duminică , 16 februarie 2020 - 22:05

„Îmi simt continuată într-un fel, munca la Târgu Jiu…”


emil-sandoi

Deși este doar „urmașul” Craiovei Maxima, Emil Săndoi a ținut să fie prezent, alături de fostele glorii din Bănie, la partida istorică a pandurilor de la Florența, cu Fiorentina. Indiferent de rezultatul consemnat joi seară în Italia, Săndoi a mărturisit că Pandurii reprezintă un capitol special al carierei sale, iar performanțele înregistrate de formația gorjeană în ultima vreme i-au umplut deja sufletul de bucurie. În altă ordine de idei, tehnicianul craiovean își simte continuată munca sa începută la Târgu Jiu în urmă cu 9 ani, înainte de acea promovare istorică a pandurilor.    

Reporter: Cât de important este evenimentul la care ați participat la Florența?
Emil Săndoi: Din punctul meu de vedere chiar este ceva deosebit pentru că Pandurii a jucat pentru România, în Europa, cu Fiorentina. Bine, este un moment aparte pentru club, pentru jucători, deoarece orice confruntare internațională la nivel ridicat își pune amprenta asupra tuturor. Viitorul echipei, ca și al unor jucători pot depinde de asemenea meciuri. Referitor la invitația conducerii de la Pandurii, noi, cei din Craiova, am încercat să răspundem cât mai mulți prezent, asociind evenimentul în sine cu victoriile de altă dată ale Craiovei Maxima cu Fiorentina. Așa că am încercat să fim cu toții alături de echipa Pandurii în speranța obținerii unui rezultat meritoriu.

maximi

Comparații peste ani

Rep.: V-ați fi imaginat vreodată Pandurii jucând cu Fiorentina în cupele europene?
E. S. : Ca să fiu sincer, nu. Eu pentru pentru prima oară când am venit la Târgu Jiu, echipa nu era obișnuită cu aerul primei ligi, pâna atunci cochetase cu prezența în Liga a II-a, deci nu puteam sâ gândesc atât de departe. Nici măcar dupa promovare, nici cel mai înfocat suporter al formației Pandurii Târgu Jiu nu se gândea că într-un timp relativ scurt echipa va ajunge să obțină performanțe atât in campionatul intern, cât și în competițiile internaționale.

„Mă voi simți atașat întodeauna”

Rep. : E totuși un vis devenit realitate și pentru antrenorul Emil Săndoi, care și-a început performanța în antrenorat chiar la Târgu Jiu odată cu acea promovare de acum 8 ani?
E. S. : Da, și pentru mine Pandurii Târgu Jiu este o echipă de care mă simt atasat și probabil că ma voi simți atașat întodeauna pentru că am reușit o promovare în prima ligă cu această grupare. Consider că a fost una dintre perioadele frumoase ale cerierei mele de antrenor, fiind la Pandurii. As vrea să felicit cu aceasta ocazie pe cei care s-au ocupat de destinele clubului după plecare mea de la Târgu Jiu pentru că au reușit într-un interval scurt sa creeze o echipă competitivă, o echipă care să se alinieze an de an la startul primei ligi, o echipă care să ajungă să joace apoi în cupele europene și care să facă o figură cât se poate de frumoasă în campionat. Felicitări celor care s-au ocupat de destinele clubului și după plecarea mea, astfel îmi simt continuată într-un fel munca. La fel și celor care au stat pe banca echipei și și-au adus fiecare aportul la performanță.

 

Liga I vs Il Calcio

Rep. : Cum ar putea la ora actuală o echipa romănească, din punctul de vedere al unui antrenor, să câștige în fața unei echipe de frunte din Italia?
E. S. : Oricum, fotbalul italian este într-un oarecare regres fată de ceea ce se întâmpla în urmă cu câțiva ani. Dar, pe de alta parte trebuie să recunoaștem că există o diferență destul de mare între nivelul campionatului Serie A și cel al Ligii I. În acest moment, în afară de Roma, Napoli, Juventus, Inter și Milan, eu cred că Fiorentina este o echipă care poate să-și propună chiar eventul în Italia. Deci ca să fiu sincer, din zece confruntări dintre Fiorentina și Pandurii, probabil că de nouă ori ar câștiga sigur echipa italiană. Deci șansa unei echipe din România de a se impune în fața unei formații de top din Italia este direct proporțională cu șansa (n.r.- norocul) de care trebuie să beneficieze, cu 90% mai mult decât adversara. Și în cazul pandurilor nu este vorba despre orice echipă, pentru că este una de frunte din România, a doua ca valoare dacă e sa ne luăm după ce spune sezonul trecut.

A consemnat Alin Peptan


Loading...

Citește și

Pandurii Târgu Jiu va disputa un meci amical cu o selecţionată a Ligii 1 locale de Minifotbal de la Dolce Vita

Pandurii Târgu Jiu va disputa un meci amical la mijlocul săptămânii viitoare cu o selecţionată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.