Imperiul sindical al lui Condescu face implozie! Mii de sindicalişti aleg altă direcţie

condescu

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) se destramă, primele semne apărând deja după ce mai mulţi şefi sindicali au demisionat din funcţiile de conducere. Practic, FNME nu mai există decât pe hârtie, fiindcă demisionarii rup federaţia în două. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat că va negocia cu alţi lideri decât cei „consacraţi”, adică Marin Condescu, Constantin Mitrescu sau Marin Golea, refuzând să se mai întâlnească la negocieri cu aceştia. Prin urmare, asistăm la o regrupare sindicală ce se va concretiza sub alţi lideri.

golea

Cert este că salariaţii CE Oltenia, unde FNME avea numărul masiv de membri, sunt nemulţumiţi de liderii care i-au reprezentat de două decenii, vrând o schimbare radicală, adică o nouă garnitură de lideri.

Şi Condescu vrea alt sindicat

Noua grupare sindicală pare să se construiască în jurul lui Ion Ruşeţ, cel care a mai fost adversarul lui Condescu în urmă cu mai bine de 10-12 ani. Astfel, se anunţă o săptămână destul de agitată, organizaţiile sindicale încercând să coaguleze, în jurul demisionarilor din FNME, o nouă structură de sindicat. În aceste zile se va da o bătălie pentru supremaţie, pentru că şi Condescu îşi doreşte o schimbare, mai exact un nou sindicat, format numai din cei loiali. Nu se ştie exact dacă cei apropiaţi lui vor mai reuşi să capteze atenţia şi încrederea angajaţilor CEO.

mitrescu

Jilţul înclină balanţa spre Ruşeţ

Întrebat despre cum vede situaţia actuală a sindicatelor din CE Oltenia, unul dintre şefii sindicali care reprezintă salariaţii din Jilţ (deci un sindicat format din aproximativ 2.400 de membri), Adrian Marciuc, a spus că balanţa se înclină uşor spre Ion Ruşeţ. Marin Condescu l-a invitat la discuţii, simţind că este aproape să piardă un număr însemnat de membri, însă întâlnirea se pare că nu a avut loc: „Am spus de vreo doi ani că este nevoie de o reorganizare, că oamenii îşi doresc să fie mai bine reprezentaţi, că au nevoie să li se apere drepturile. Iată că în prezent are loc o astfel de schimbare. Dacă mă întrebaţi, pot să vă spun că vom încerca să facem un sindicat reprezentativ în Oltenia, cu lideri care vor negocia altfel cu administraţia Complexului Energetic Oltenia. Nu s-a luat o decizie, să ştiţi. Oamenii au aşteptări de la noi… deşi nu s-a luat o decizie în cadrul sindicatului nostru, balanţa se înclină spre noua mişcare sindicală, în jurul lui Ion Ruşeţ. Este preşedintele de onoare al sindicatului nostru, avem o datorie morală faţă de dumnealui…”, a mai spus Adrian Marciuc.

Cum se rup de FNME aproape 6.000 de sindicalişti

În această săptămână, există posibilitatea ca mai multe organizaţii sindicale din Oltenia să se rupă de FNME. Este vorba despre Jilţ, unde Adrian Marciuc şi Eugen Iovan reprezintă peste 4.250 de membri, alţi până la 1.400 de sindicalişti de la Roşiuţa, 1.200 de la Lupoaia şi aproximativ 300 de la cariera de subteran, plus alte sute de la Craiova, unde lider este Aurel Nanu, şi câteva zeci de la Işalniţa. Cam aşa este creionat viitorul sindical de salariaţi ai CE Oltenia, care au cerut schimbarea liderilor compromişi din FNME şi crearea urgentă a altei structuri sindicale. De menţionat este şi faptul că negocierile cu administraţia au fost blocate, până când problema din interiorul sindicatelor va fi clarificată. Unul dintre membrii Directoratului, Aurel Medinţu, a spus ieri că administraţia va începe negocierile cu liderii unui sindicat reprezentativ, mai exact cu liderii care pot demonstra cu acte că reprezintă interesele majorităţii salariaţilor din CE Oltenia: „Vom începe negocierile cu reprezentanţii aleşi de majoritatea salariaţilor, care pot demonstra că într-adevăr reprezintă partenerul social real al companiei”, a mai precizat directorul Medinţu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.