Implant de șold la Spitalul Târgu-Cărbunești

spitalul-orasanesc-targu-carbunesti03

La Spitalul Târgu-Cărbunești a avut loc zilele trecute o intervenție inedită și curajoasă: o intervenție de chirurgie ortopedică ce viza înlocuirea articulației șoldului grav afectat prin coxartroză la o pacientă de 73 ani de către o echipă de medici specialiști care au cutezat să abordeze ceea ce, în urmă cu un deceniu, era o imposibilitate în județ și raritate în țară, artroplastia totală de șold.

Managerul Tîrziu Constantin a permis crearea unui colectiv complex de specialiști sub coordonarea noului șef de secție, dr. Coculescu Adria, care abordează o cazuistică destul de diversificată raportată la compartimentele specifice secției de chirurgie: ortopedie, o.r.l., oftalmologie, chirurgie plastică, chirurgie toracică, urologie. Barierele conformismului au fost depășite inițial prin curajul doctoriței Mădălina Dobran care a realizat operații vizând „transplantul de cristalin” în recuperarea ochiului afectat de cataractă și s-a continuat pe linia deschisă de managerul unității, cu noi și diverse abordări specifice, urmând exprimarea profesională a doctorului Bogdan Niculescu – medic specialist în ortopedie. Operația de implant total de șold pentru o pacientă de 73 ani, recent efectuată de către o echipă formidabilă alcătuită din Dascălu Valentin – medic specialist în ortopedie, traumatologie – asistat de medicul Barbu Cătălin – medic specialist în chirurgie generală – și Buzernescu Mariana – medic specialist A.T.I. – precum și aportul experimentat al doctorului Niculescu Bogdan, sub semnul voluntariatului profesional, echipă ajutată de asistentele medicale Luculescu Nicoleta și Ionașcu Adriana, a fost o reușită totală, întrucât după doar 48 ore de la intervenție, pacienta a primit permisiunea de a face ușoare exerciții de recuperare la marginea patului urmând ca la două zile după intervenție să pună piciorul jos spre a-l folosi în integralitatea lui, aceasta însemnând că trebuie să învețe din nou să își folosească articulațiile care au fost imobilizate ani de zile datorită afecțiunii invalidante de care suferea. Recuperarea și redarea funcționalității vor continua încă 45 – 90 zile cu perioade intermitente de internare în secția de recuperare și acasă până la redarea integrală a funcționalității piciorului afectat. Episodul se constituie ca o etapă evolutivă în istoria și existența Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești.

Victor Gh. Banța, asistent medical principal pensionat

loading...
Loading...

Citește și

Bărbat găsit MORT într-un apartament din blocul Turn – Târgu Jiu! FOTO!

În urma cu puțin timp pompierii s-au deplasat la blocul Turn din zona 9 Mai, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: