Importăm cărbune, în loc să-l scoatem din pământ! 12,6 miliarde de tone de lignit, în rezervele din Gorj


Producția internă de cărbune s-a redus cu 9,3% în primul semestru față de intervalul corespondent din 2017, iar importurile au crescut cu 24,8%. Producția de cărbune net a României a totalizat, în primele șase luni ale anului în curs, 2,05 milioane de tone echivalent petrol, fiind cu 9,3% (209.400 tep), mai mică față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS). În perioada menționată, România a importat 225.300 tep cărbune net, cu 44.700 tep (24,8%) mai mult față de cantitatea importată în ianuarie – iunie 2017.
Conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul ministerului de resort, România dispune de rezerve totale de 12,6 miliarde de tone de lignit, concentrate geografic în Bazinul Minier Oltenia. Zăcămintele în exploatare totalizează 986 de milioane de tone.

Rezervele de huilă, concentrate în bazinul carbonifer al Văii Jiului, totalizează 2,2 miliarde tone, din care 592 de milioane de tone se află în perimetre exploatate.

loading...
Loading...

Citește și

Fiul unui miner de la Cariera Peșteana, operat pentru a doua oară! ARE NEVOIE DE AJUTOR!

Tânărul Cristian Ovidiu Marcu, în vârstă de 25 de ani, va suferi o a doua …

2 comentarii

  1. Lasa ca cand(sic!) nu o sa mai aiba ei, vom avea noi… daca o sa mai traim…

  2. Impostorii,multi dintre ei,chiar tradatori de tara(va amintiti replica lui Petre Roman,care zbiera in anii ’90 ca toata industria tarii e „un morman de fiare vechi”,chiar daca in unele domenii eram in topul mondial-petrol si gaze,ciment,otel,aluminiu,etc.!),numiti ministrii,manageri,etc.,nu stiu nici macar ca pentru urmatoarea suta de ani,cea mai sigura resursa energetica a omenirii este carbunele!Asa ca fac tot ce pot ca sa „inchida” tot!Ma uit cu groaza la exemplarul habarnist de acum,Anton Anton!Ce sa mai zic de Boza,pe care il „consiliaza” Gogu,probabil la poker,rummy,sau „par sau impar”…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: