Importăm energie! Producția națională nu mai face față


Producția națională de energie electrică nu mai putea acoperi consumul țării luni dimineață, astfel că România este nevoită să importe mai multă energie, potrivit datelor în timp real postate pe site-ul Transelectrica.

Astfel, ieri la ora 10:00, consumul era de 9.120 de MW, iar producția totaliza 8.654 de MW. Soldul import-export era pozitiv, adică importurile sunt mai mari decât exporturile, deferența fiind de 475 de MW.
Cele mai mari cantități importate provin din Ucraina (407 MW), Ungaria (145 de MW) și Serbia (125 de MW). Cu Bulgaria, România are un sold negativ, respectiv exporturile sunt mai mari decât importurile.
Producția națională era asigurată de cărbune — 2.642 de MW, hidrocentrale — 2.228 de MW, centrala nucleară de la Cernavodă — 1.370 de MW, turbine eoliene — 123 de MW, panouri fotovoltaice — 199 de MW, biomasă — 47 de MW.

loading...
Loading...

Citește și

S-a strigat DARUL la nunta din Albeni! Ce locație de nuntă au ales mirii după audierile de la poliție

În urma anchetei derulate de poliție și a dosarului penal întocmit pe numele primarului Ionuț …

3 comentarii

  1. Carbunele zace in stive la Pinoasa si la alte exploatari…Nu este adevarat ce publicati,in sensul ca romania e „nevoita” sa importe energie.Intr-adevar mai tot timpul soldul import-export era negativ, chiar cu peste 1000 Mwh, acum daca s-a intamplat sa mai si inverseze, gata am intrat in colaps.Nu va bagati unde nu aveti habar, schimburile de energie se fac dupa niste reguli pe care noi nu le stim , nu neaparat ca noi nu putem produce ,poate sunt ceva probleme de reviziiplanificate la grupuri producatoare, etc

    • aurele de ce vorbesti despre lucruri de care nu stii? iti spun eu.. de dobitoc!

    • Aurel, ai inteles ce raspundere ti-ai tras încercând să lupți cu prostii? „Esplici” tu experților în orice de la gazetă ca SE a suporsuportat in toata luna ianuarie consumuri orare de peste 10.200 Mwh si a exportat peste 24.000 Mwh zilnic! Ca Regulamentul (CE) nr 714/2009 al PE si al CE din 13.07.2009 privind conditiile de acces la retea in schimburile transfrontaliere, prevede preluarea in retea a energiei cu pretul cel mai Mic, ca ieri la ora 10 energia românească avea un pret de 72 euro/ mwh si cea din Slovacia 65 ….Ba Aurel, luptă cu prostii ne transforma si pe mine si pe tine in dobitoci! Lasa-i sa trăiască cum i-a sortit Creatorul! Da A.C.! Da angajat! Am importat energie😁😁Sunteți dati dracului de informati si inteligenti😁😂😁😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.