IMPORTANT! Uite cum poţi să-ţi plăteşti, eşalonat, datoriile la stat!

finante-(1)

Ordonanţa de Urgenţă a Guvenului nr.29/2011, privind reglementarea acordării eşalonării la plată, cu modificările şi completările ulterioare, vine în sprijinul contribuabililor aflaţi în dificultate financiară printr-o serie de facilitati, transmite AJFP Gorj.

Astfel, prima facilitate  se referă la faptul că pentru obligaţiile fiscale eşalonate la plată de până la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice şi, respectiv, 20.000 lei în cazul persoanelor juridice, nu este necesară constituirea de garanţii.

Penalităţile de întârziere se anulează!

Purtătorul de cuvânt al AJFP Gorj, Luminiţa Penciu, mai explică: „A doua facilitate, foarte importantă, se referă la faptul că pentru sumele care fac obiectul eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale,  nu începe sau se suspendă, după caz, procedura de executare silită (nu se mai înființează popriri pe conturile bancare, popriri pe venituri și nu se mai aplică sechestre pe bunurile mobile și imobile din patrimoniu lor) de la data comunicării deciziei de eşalonare la plată. Cea de-a treia facilitate se referă la faptul că pe perioada eşalonării la plată, penalităţile de întârziere, aferente obligaţiilor fiscale eşalonate, se amână la plată prin decizie care se comunică contribuabilului, odată cu decizia de eşalonare la plată. De asemenea, în situaţia în care eşalonarea la plată se finalizează,  penalităţile de întârziere amânate la plată se anulează prin decizie care se comunică contribuabilului odată cu decizia de finalizare a eşalonării la plată. Deci, contribuabilul nu va mai avea de plată aceste penalităţi de întârziere”, mai arată Luminiţa Penciu.

loading...
Loading...

Citește și

A PĂRĂSIT ALDE. La ce PARTID a mers Lădaru

Consilierul municipal Eduard Lădaru a fost prezent, sâmbătă, la întâlnirea regională organizată de Partidul Mișcarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.