duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:15

În CEO, musteşte a scandal! De frică, liderii salariaţilor nu mai cer cotizaţia!

cariera

Numeroşi salariaţi ai CE Oltenia sunt profund nemulţumiţi de faptul că şi-au pierdut mai toate drepturile pe care le-au avut până acum. Ultima bătălie pare că o să fie dusă pentru prima de Crăciun. „Pe timpul lui Ceauşescu, primeam salariu în funcţie de realizări, rar ne luam salariul întreg. Dar prima de sfârşit de an a fost întotdeauna! Ceea ce se întâmplă acum este halucinant, iar vinovaţi pentru asta sunt numai liderii de sindicat, pentru că au încercat să-şi păstreze privilegiile, uitând de restul. Este bine ce le face acum administraţia, o merită din plin. Singura lor posibilitate să mai rămână în fruntea sindicatelor este să salveze măcar prima de Crăciun, altfel, eu nu cred că vor mai sta în funcţii”, a declarat, ieri, unul dintre inginerii de la Jilţ.

În schimb, administraţia nu se grăbeşte să convoace sindicatele pentru negocieri, existând totuşi posibilitatea să se mai întrunească, înainte de sfârşitul anului, comisia paritară. De asemenea, discuţiile dintre sindicate şi administraţie se anunţă extrem de tensionate, mai ales că vor fi atinse subiectele sensibile: prima, reorganizarea şi programul de lucru al salariaţilor în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Nu îndrăznesc să vină printre noi să ne ceară bani”

Pe de altă parte, FNME se zgâlţâie, existând multe motive pentru care salariaţii reprezentaţi de oamenii lui Marin Condescu să se răzvrătească împotriva liderilor aflaţi în funcţii de ani de zile. De altfel, angajaţii de la Poiana, Tismana I şi Tismana II strâng semnături pentru schimbarea liderilor de sindicat de jos în sus şi, mai ales, pentru schimbarea lui Marin Golea, preşedintele Sindicatului „Minerul” Rovinari. Nemulţumirea oamenilor din bazinul Rovinari a dus la demisia secundului acestuia. Este vorba despre Gabriel Bălăceanu, demisionar din funcţia de preşedinte executiv al Sindicatului „Minerul Rovinari”. De asemenea, despre cotizaţii nici nu se mai pune problema, şefii de organizaţii nemaiîndrăznind să meargă cu chitanţierul printre salariaţi: „N-am mai văzut nici picior de lider prin carieră. Nu îndrăznesc să vină să ne ceară cotizaţia şi bine fac. S-ar putea să aibă surprize dacă vin cu chitanţierul”, spun şi salariaţii de la Jilţ.

„FNME a luat act”

Nu există încă o poziţie oficială a Federaţiei Naţionale Mine Energie, prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ declarând că sunt aşteptate concluziile întrunirii sindicale de la Rovinari: „Are loc Consiliul de Coordonare în cadrul sindicatului condus de Marin Golea. Vedem ce concluzii vor fi şi apoi vom putea formula, la rândul nostru, o concluzie. Deocamdată, FNME a luat act de ce se întâmplă la Rovinari şi în celelalte zone miniere”, a mai spus acesta. Consiliul de Coordonare al sindicatului condus de Marin Golea a avut loc în cursul zilei de ieri.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

2 comentarii

  1. Sa o taie si pe asta.Greva generala ..fara sindicate..asta vrem!!!

  2. cel care scrie mai sus este director sau patron.Nu-iplac sindicatele.Sa se duca la Edilitara Tg -jiu sa vada sindicat,comitet,etc.Acei oameni pierd numai drepturile pecare le ia guvernul prin legi ordonante,etc.Le trebuia un singur lider si la mine.Era suficient cel mult doi lideri ca MIRON COZMA si nu mai faceau ei ce voiau,dar romanul e roman,unde sta el se afla doi hoti.De ce ? Pentru ca il insoteste umbra.Va pup si sa dea D-zeu sa nimeara lideri adevarati la alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.