duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:15

În CEO nu mai există sindicate – FNME nu mai are reprezentativitate!

ceo05

-În atenţia oragenelor abilitate! Şefii de sindicate încearcă să  aprovizioneze FNME cu bani din conturile salariaţilor CE Oltenia

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie, condusă de Marin Condescu, nu mai reprezintă pe nimeni. Ei nu au reuşit să demonstreze administraţiei că  încă ar mai fi  reprezentanţii majorităţii salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia, fiindcă nu au adus documentele care să ateste acest lucru: listele cu numele şi semnătura fiecărui membru de sindicat.

Prima condiţie pentru a avea reprezentativitate este ca organizaţia sindicală să fie formată din membri de sindicat care să-şi demonstreze apartenenţa prin plata cotizaţiilor. În cazul FNME, liderii nu au putut aduce dovezi că mai reprezintă salariaţii CEO, mai ales că nimeni nu s-a mai înghesuit să-şi achite contribuţia sindicală.

„Nu există nicio înţelegere a CEO cu vreo bancă”

După cum anunţă conducerea CEO, şefii FNME au făcut mai multe demersuri (de-a dreptul ilegale şi în colaborare cu reprezentanţii unor bănci), să oprească din conturile fiecărui salariat contizaţia lunară pentru FNME, indiferent de opţiunea salariatului în cauză. Practic, Marin Condescu şi ceilalţi lideri ai FNME au încercat în aceste zile să bage mâna în conturile personale ale angajaţilor, mai exact în conturile în care CEO virează salariile. Dacă situaţia este reală, organele de cercetare penală trebuie imediat să se sesizeze. Chiar managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel a spus public, în conferinţa de presă de marţi, că aşa ceva este o ilegalitate. Mai mult, acesta a atras atenţia tuturor angajaţilor companiei: „În cazul în care salariatul doreşte să cotizeze la sindicat, trebuie să meargă la ghişeu şi să semneze cu mâna lui, nu să lase liderul de sindicat să meargă cu nu ştiu ce tabelele cu semnături la bancă şi banca să oprească sumele din conturile salariaţilor…. Eu nu cred că asta e în regulă, mi se pare o treabă ilegală. Vreau ca oamenii să ştie că CEO nu are nicio înţelegere cu nicio bancă”, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Administraţia CEO nu mai ia în calcul VIP-urile FNME – va negocia cu alţi reprezentanţi ai salariaţilor

Pe de altă parte, acesta susţine că FNME nu mai are reprezentativitate, managerul CEO declarând la TV Sud că salariaţii CEO trebuie să aibă lideri pe care să-i respecte: „Grad de sindicalizare în țară trebuie să mai existe, am nevoie de sindicat, cât și sindicatele au nevoie de administrație. Voi invita reprezentanți ai salariaților, oameni respectați, oameni care în fiecare zi își fac meseria, își practică meseria și voi lua decizii împreună cu aceștia. În fiecare zi stau de vorbă cu câte un salariat reprezentant al oamenilor. Din păcate, nu mă pot deplasa cât aș vrea eu, în sucursale. Pot să spun că actualii lideri din FNME nu mai are niciun fel de reprezentativitate. Sau este extrem de scăzută. Mai sunt lideri de sindicat încă respectați, care merg în mijlocul oamenilor, care semnează condica, își pun cizmele în picioare și merg la muncă. Cei care nu mai sunt reprezentativi sunt aşa-zişii lideri care au uitat de mult rolul lor. Gradul de cotizare este sub 20 la sută, la FNME. Toate încercările… cu băncile, să readucă oamenii înapoi, s-au dovedit un eșec. Sute de oameni au scris și au semnat că nu mai doresc nicio colaborare cu liderii actuali. Nu vreau să mă implic în treaba asta, dar lucrurile trebuie limpezite cumva”.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

2 comentarii

  1. La asta situatie ce dainuie de peste 20 ani,si-a adus contributia atit administratia miniera si termoelectrica,ce a fost mina in mina cu clica sindicala,in afaceri si sifonarea banilor de la sindicat,incurajind si sustinind mentinerea mereu a acelorasi insi ca lideri de sindicat fara a avea forme legale de reprezentativitate!Pina acuma de ce nu sa verificat aceasta si se opreau pe stat banii de sindicat,nu cu abuzul administratiei ce era pe mina cu acesti lideri!>!?Ar trebui sa fie trasi la raspundere toti!Ca toti au participat la furtul banilor prin chiolhane,distractii ,concedii prin statiuni,chiar in strainatate,sau au luat masini si alte dotari electrocasnice sau electronice ce si le-au insusit personal,facindule furate,pierdute,sau uzate prematur!

    • Ca bine zici!!! A fi sau a nu fi membru de sindicat la unul sau alt sindicat este o alegere sau asa ar trebui sa fie! Nu o obligatie trecuta litera de lege in contractul de munca! Si ptr ce? Ca sa te dea afara in suturi de usa sindicatelor ditai secretara cu fusta de-o palma si obraz gros cat cuprinde! Platita gras din banii nostri! Acu de unde-ti mai iei salariul rotund, doamna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.