ÎN SFĂRȘIT: Localnicii din Dănești, încântați de noul asfalt

ion-calinoiu-drum-danesti04

DJ 663 din Dănești a fost reabilitat de Consiliul Județean Gorj

Consiliul Județean Gorj a investit 1,5 milioane lei pentru reabilitarea Drumului Județean 663, singurul drum județean din comuna Dănești care era neasfaltat. Lucrările au demarat în urmă cu trei luni și vor fi gata în maximum o săptămână.

Drumurile judeţene sunt bine conturate în geografia judeţului Gorj şi fac legătura între localităţile rurale cu cele urbane, folosind drumuri de aceeaşi categorie, dar şi reţeaua drumurilor naţionale. Drumurile clasificate şi încadrate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri judeţene sunt în număr de 34 și lungimea totală a acestora este de 836.993 km. CJ Gorj este administratorul acestor drumuri. În comuna Dănești mai exista doar această porțiune de drum județean neasfaltată, tocmai de aceea, prin grija CJ Gorj, acest aspect a fost rezolvat. Dezvoltarea infrastructurii de transport reprezintă o condiţie necesară pentru implementarea cu succes şi a celorlalte priorităţi de dezvoltare ale României pentru perioada până în 2020, contribuind la creşterea mobilităţii persoanelor şi a mărfurilor, la integrarea polilor regionali de creştere cu reţeaua transeuropeană de transport, combaterea izolării zonelor subdezvoltate şi, nu în ultimul rând, la dezvoltarea infrastructurii de transport regionale şi locale. „Iată că se pot face lucrări de întreținere, pe un drum județean care nu a fost niciodată asfaltat. Este un drum pe care probabil oamenii de aici nu mai credeau că îl vor vedea asfaltat. De asemenea, am făcut un pod, pentru că unul dintre sate era împărțit în două, mai ales când ploua puternic. Lucrurile nu vor mai fi așa, lucrurile trebuie să se îmbunătățească. Lucrarea este pe 1,8 km și legătura cu drumul județean care face legătura dintre Dănești și Văcarea și Țicleni și Trocani va fi de acum bine. Am visat încă de pe vremea când eram vicepreședinte la CJ, din anii 2000, că se va asfalta acest drum. Este bine că am reușit acum. La nivelul comunei Dănești, nu mai avem drumuri neasfaltate. Toată lucrarea este la 1,5 milioane lei, executată de IDP, după câștigarea unei licitații. O infrastructură de transport eficientă conectată la reţeaua europeană de transport contribuie la creşterea competitivităţii economice, facilitează integrarea în economia europeană şi permite dezvoltarea de noi activităţi pe piaţa internă”, a declarat Ion Călinoiu.

Călinoiu, mulțumit de IDP

DJ 663 leagă satele Văcarea de Barza, data finalizării asfaltării fiind 10 noiembrie. Lucrările se execută în baza unui acord-cadru cu Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj, valabil în perioada 2011-2015, şi care vizează execuţia de lucrări de întreţinere şi reparaţii a reţelei de drumuri judeţene. „DJ 663 din comuna Dănești are 1,85 km. Pe traseu sunt și patru podețe și un pod cu mai multe tuburi în baterie, lucrarea a început în urmă cu trei luni și se va termina peste maximum o săptămână. Se execută o fundație de balast, 12 cm de piatră spartă, îmbrăcăminte asfaltică și așa mai departe. Lucrarea este în termen”, a spus Dumitru Pătrașcu, directorul tehnic al IDP. Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj, se declară mulțumit de modul în care lucrează angajații IDP Gorj, spunând că aceștia fac o treabă infinit mai bună decât spaniolii de pe DN 66. Principalele obiective specifice ale CJ sunt modernizarea reţelei rutiere de interes judeţean constând în modernizarea la standarde europene a reţelei de drumuri, o infrastructură de înalt nivel şi de foarte bună calitate fiind indispensabilă pentru a încuraja dezvoltarea directă a traficului.

„Suntem mulțumiți”

Emilian Rusu, primarul comunei Dănești, spune că de ani de zile, din fericire, conducerea CJ Gorj nu a ținut seama că Primăria Dănești este condusă de un primar portocaliu. „Drumul acesta face legătura între rute importante din Gorj și suntem mulțumiți de executarea ei. CJ Gorj nu a ținut cont de coloratura politică a mea (PDL – n.red.) și a avut grijă de drumurile de la noi din comună. Acum nu mai avem drumuri județene neasfaltate. Trebuie să ne ocupăm de cele comunale, acolo unde mai sunt probleme”, a spus Emilian Rusu, primarul comunei Dănești. Și sătenii sunt mulțumiți de investițiile care s-au realizat în satul lor: „Noi suntem mulțumiți că domnul președinte Călinoiu s-a ținut de promisiune și ne-a asfaltat drumurile. Sperăm că va fi mai bine. Dumneavoastră v-ați ținut de treabă. Ne bucurăm mult de faptul că ați făcut podul, pentru că noi aici mereu aveam probleme cu apa, inundațiile, sperăm ca de acum încolo să nu mai fie probleme”, a spus o localnică.

loading...
Loading...

Citește și

Un polițist din Gorj, cu familia la emisiunea „Ce spun românii”: Cabral: „Îi place să cânte în baie și consideră că are voce”

Un polițist din cadrul IPJ Gorj, Elvis Găvănescu, a participat, joi, cu familia, la emisiunea …

Un comentariu

  1. Tin sa informez opinia publica ca reprezentantii Consiliului Judetean si ai Primariei Danesti mint cu nerusinare atunci cand spun ca acesta era ultima portiune de drum judetean ramasa neasfaltata din comuna Danesti. Adresez o rugaminte reprezentantilor mass-mediei locale dar si dlui Calinoiu si Rusu de a face o incursiune pe itinerarul Targu-Jiu, Barza-Trocani, unde vor avea SURPRIZA!!!! sa constate ca o portiune de drum de circa 4 km intre intersectia DRUMULUI JUDETEAN TARGU-JIU-TROCANI cu satul MERFULESTI este neasfaltata si aflata intr-o stare jalnica….la nici 15 km de Targu-Jiu, capitala universala, ne aflam in comuna primitiva….DRAGI ZIARISTI INVESTIGATI MAI INTAI CUM TREBUIE SI APOI OFERITI INFORMATII REALE OPINIEI PUBLICE, NU DEZINFORMATI!!
    VIN ALEGERILE…SPER CA CETATENII COMUNEI DANESTI SI JUDETULUI GORJ SA SE TREZEASCA PANA NU E PREA TARZIU!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: