În timp ce gunoiera nouă, de 400.000 de lei, e parcată în curtea Primăriei Turcinești, Modrea bate palma cu o firmă de salubrizare din Severin!


Săptămâna trecută, la ultima ședință de CL Turcinești, edilul Dumitru Modrea a solicitat aleșilor să voteze un proiect de hotărâre inițiat de el prin care dorea încredințarea, prin licitație publică, a serviciului de salubrizare a comunei, unui firme private. Consilierii au votat aproape toți, deși știau că, la începutul mandatului lui Modrea, au aprobat 400.000 de lei cu care s-a cumpărat o gunoieră nouă și s-a înființat o societate a CL care se ocupa de salubrizarea localității. Între timp, societatea a dat faliment, gunoiera nouă a fost trasă pe dreapta, iar Modrea a găsit o firmă în Drobeta Tr. Severin cu care a încheiat un contract pentru ridicarea gunoiului din localitate.

Gunoiul din Turcinești este depozitat, de o săptămână, la peste 100 de km de casă, adică la Severin, în loc să fie depozitat la groapa de gunoi a municipiului, deținută de Polaris, loc situat la mai puțin de 10 km de comună. Decizia de a nu bate palma cu Polaris M. Holding din Târgu-Jiu îi aparține însă edilului PNL de Turcinești, care, pe banii localnicilor, a decis să plătească scump pentru a scăpa de deșeurile localității, pe care a vrut să le transporte la Severin.
Deși, o parte a consilierilor locali din Turcinești au aprobat abia săptămâna trecută scoaterea la licitație a acestui serviciu, primarul a găsit deja firma din Severin care lucrează deja pe raza comunei, în baza unui contract care nu are la bază licitația publică aprobată pe după 20 martie de aleși.

Gunoi mai scump

Mașinile de gunoi cu numere de Mehedinți au fost văzute pe drumurile din Turcinești de săptămâna trecută.
Taxa de gunoi stabilită pe gospodărie de CL este de 10 lei/lunar, taxă care nu va acoperi, cu siguranță, nici transportul firmei din Sverin.
Cu siguranță, taxa se va majora, prin proiect propus de Modrea, deoarece cu banii încasați de la 900 de gospodări din localitate, firma privată de salubrizare din Severin nu-și va acoperi decât carburantul necesar pentru a face drumurile între județe.

Modrea, fan studii

Acesta este unul dintre numeroasele contracte păbuboase, din bani publici, parafate de edilul Modrea, un altul fiind studiul de fezabilitate de extindere a canalizării din comună, asta în condițiile în care lucrarea de canalizare nu a fost terminată, contractul fiind încheiat cu 3 ani în urmă, cu termen de execuție de 14 luni.
De la începutul mandatului, edilul a băgat bani publici în mai multe studii de fezabilitate pentru investiții care nu sunt absolut necesare comunității.

loading...
Loading...

Citește și

Iată cine sunt cele trei persoane susținute de liberali pentru postul de subprefect de Gorj!

Guvernul a decis în ședința de marți, 10 decembrie a.c., schimbarea din funcția de subprefect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: