duminică , 8 decembrie 2019 - 15:35

În timp ce la Cariera Roșiuța se făceau măsurători ale poluării fonice, doi salariați au CĂZUT de la 6 m!


Un accident de muncă grav, victime fiind doi salariați ai Carierei Roșiuța, a avut loc miercuri dimineață, la abzețerul nr.1 din unitatea minieră. Incidentul, în urma căruia cei doi angajați ai Secției Mecanice au căzut de la o înălțime de aproape 6 m, după ce balustrada transportorului s-a desprins, a avut loc în același timp în care zgomotul activității în carieră a fost redus la minim, asta pentru că specialiștii unei firme făceau aici măsurători ale poluării fonice. Poluarea fonică a fost ca și inexistentă, atâta timp cât benzile au fost oprite, singurul zgomot de fond fiind, ieri, dor al bufniturii celor doi angajați la contactul cu solul, spun salariații care consideră că și în ultimul ceas minerii sunt vitregiți la drepturile care ar fi trebuit să reiasă dintr-o măsurare corectă a poluării la Roșiuța.

Măsurarea poluării fonice s-a făcut cu benzile oprite, iar a poluării carierei cu praf de cărbune abia după ce în zona de lucru s-au adus cisterne cu apă care au ,,calmat” praful inhalat zilnic de salariații Carierei Roșiuța. O spun chiar minerii unității în cauză aflați la schimbul unu, care au văzut că măsurătorile respective nu s-au realizat, ieri, în conformitate cu realitatea și cu poluarea de care au parte zilnic.
De altfel, ca un făcut, parcă pentru a le arăta celor care se fac că măsurau că pericolul este permanent la Cariera Roșiuța, doi salariați au suferit un grav accident de muncă care i-a adus pe patul spitalului. Un lăcătuș și un șef de echipă, unul de 45 de ani și altul de 52 au căzut de la o înălțime de aproape 6 metri, de pe circuitul de benzi.
Ambii sunt internați la Spitalul Motru iar pentru salvarea lor la fața locului au ajuns două ambulanțe și un echipaj SMURD. Un echipaj de poliție și un inspector al ITM au fost și ei rapid la locul incidentului, în cauză deschizându-se anchete.
În urmă cu mai puțin de o lună de zile, un electrician al Carierei Jilț Sud a CEO a murit la serviciu urmare a unui accident de muncă, prin electrocutare. Numărul celor care au murit ori s-au accidentat în acest an la CE Oltenia a depășit cifra 9.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Un comentariu

  1. Măsurători inutile și bani cheltuiți aiurea. Niciodată nu se vor putea normaliza condițiile de muncă din cariere. Asta pentru că nu ai cum sa normalizezi condițiile climatice : canicula & gerul , seceta & ploaia , vântul , noroiul etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: