Încă o echipă din Liga a 2-a a intrat în insolvență

Aflată într-o continuă stare de incertitudine financiară, lovită de refuzul autorităţilor locale de a se implica în ajutorarea clubului, Dacia Unirea Brăila a ales ultima soluţie prin care speră să supravieţuiască. „Între a intra în faliment şi a nu mai recupera nimic şi, totuşi, a continua sub o formă mai altfel, dar să continui, să mai ai o speranţă, eu zic că e de preferat a doua”, a comentat, pentru Liga2.ro, Valentin Avramescu, preşedinte al Consiliului Director, acum şi administrator special al Daciei Unirea Brăila, după ce clubul din eşalonul secund a intrat în insolvenţă. Decizia Tribunalului Brăila a fost dată ieri, 1 octombrie 2018, după ce cererea de intrare în procesul de reorganizare fusese făcută săptămâna trecută.

Dacia Unirea Brăila este, astfel, un nou club din fotbalul românesc care intră în insolvenţă în încercarea de a se salva. Rapid, Oţelul, Petrolul sau FC Braşov au eşuat şi au falimentat, dar, ulterior au renăscut prin proiecte pornite de suporteri, în timp ce Dinamo şi CFR Cluj au fost singurele care au reuşit să iasă din acest proces. În acest moment, în prima ligă, doar Gaz Metan Mediaş mai este în insolvenţă, iar în liga secundă, Pandurii Târgu Jiu, CS Mioveni şi ACS Poli Timişoara se regăsesc în aceeaşi situaţie ca, mai nou, Brăila.

Avramescu: „Această intrare în insolvenţă e un semn că ne dorim să rezolvăm problema”

După o perioadă în care a făcut pasul în spate din cauza unor probleme personale, preşedintele Valentin Avramescu explică acum, pentru Liga2.ro, decizia clubului Dacia Unirea de a solicita intrarea în insolvenţă.

„Principalul sprijin pe care noi îl vedeam în perioada asta, până spre sfârşit de an, a dispărut şi atunci ne punea în imposibilitatea, în momentul actual, să ne continuăm activitatea în mod normal. Am consultat diverşi specialişti în zona asta a insolvenţei, a altor soluţii şi ni s-a spus că datorită faptului că, la momentul actual, avem zero datorii la Stat, cu certificate fiscale în alb, atât pe plan local, cât şi naţional, ni s-a spus că aceasta ar fi soluţia cea mai la îndemână. Ne fereşte şi de eventuale repercursiuni financiare, plus penalităţile sportive, comisii, etc.”, a comentat Avramescu.

Oficialul spune că echipa brăileană nu are datorii la Stat, iar suma pe care o datorează către furnizori sau jucători şi datorită căreia s-a cerut reorganizarea este de 500 de mii de lei.

„Datoria pentru care se intră în insolvenţă este undeva la 500 de mii de lei, numai la furnizori, mai noi sau mai vechi, inclusiv restanţele la jucători. Asta este soluţia la momentul actual, spre care ne-am îndreptat, pentru că, efectiv, alta nu aveam. Legea interzice finanţarea publică pentru societăţi, structuri juridice care sunt în stare de faliment sau în stare de lichidare, de e cu totul altceva. A fi în insolvenţă este o procedură legală prin care, efectiv, un datornic trece prin momente mai grele şi Statul îi acordă o şansă de a se reorganiza. La momentul actual, 100 la sută vom depune un plan de reorganizare, pentru că asta ne e intenţia.

Am făcut acest pas datorită impasului în care suntem acum şi toată lumea trebuie să privească această intrare în insolvenţă ca un semn că ne dorim să rezolvăm problema. Chiar dacă ştiu că o să creăm neplăceri, eu zic că între a intra în faliment şi a nu mai recupera nimic şi, totuşi, a continua sub o formă mai altfel, dar să continui, să mai ai o speranţă, eu zic că e de preferat a doua. Suntem de bună credinţă. Cerem ajutor la momentul actual Statului să încercăm să găsim soluţii. Ideea e că între a intra în faliment deodată, acum, şi a încerca, totuşi, ceva, am ales a doua variantă, cu riscurile de rigoare”, a mai declarat Valentin Avramescu, care e dispus să renunţe la club dacă un finanţator vine să preia clubul.

Pandurii Târgu Jiu, CS Mioveni şi ACS Poli Timişoara sunt echipele aflate în insolvenţă în eşalonul secund.

loading...
Loading...

Citește și

Liga 2, ediţia 2019-2020: a fost stabilit programul competiţional. Când începe şi se termină şi când sunt programate intermediarele

În şedinţa din 13 iunie, a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, majoritatea membrilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: