Încă un lider sindical l-a PĂRĂSIT pe Marciuc!


După Constantin Crețan și Ion Dumitru, cei doi lideri sindicali de la Rovinari și Pinoasa plecați la finalul anului trecut din Federația Univers, la începutul acestui an și Nicu Bunoaica, lider sindical la Lupoaia, a luat distanță de Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele acestei structuri sindicale. Bunoaica, cu începere din 3 ianuarie 2018, este membru afiliat al Federației Energetica, reprezentativă la nivelul Complexului Energetic Oltenia, pe sectorul de activitate energie-petrol și gaze-minerit.

Bunoaica a fost curtat de înlocuitorul lui Pisc Scrădeanu încă din toamna anului trecut, când liderul sindical nu și-a mai ascuns nemulțumirile vizavi de conducerea Federației Univers și în special față de Adrian Marciuc, prim-vicepreședinte. Liderul de la Motru a cântărit bine decizia luată ieri, nemulțumit fiind că a fost trecut în linia a doua la negocierile pentru viitorul Contract Colectiv de Muncă. Intrat în Energetica, Bunoaica va fi prezent în comisia de negociere din CEO, din care Marciuc l-a scos chiar în luna decembrie.

 

Cenzură în Univers

„Am făcut acest pas către Energetica datorită faptului că în Federația Univers nu eram liber în a-mi exprima punctul de vedere în legătură cu drepturile minerilor și energeticienilor. Univers este interesată, mai mult, de cotizația sindicatelor afiliate și nu de munca sindicală. Marciuc, mai ales, m-a dezamăgit deoarece nu se consulta cu niciun sindicat, indiferent că era mic sau mare, și lua deciziile singur după ce se consulta cu administrația. Eu nu mi-am ascuns nemulțumirile, le-am spus public de fiecare dată așa cum am decis și acum să fac public faptul că decis să schimb Federația deoarece CCM-ul care va fi negociat în scurt timp trebuie să fie unul bun pentru angajați. Trebuie câștigate multe drepturi în acest nou contract iar cu liderii care sunt vânduți nu se poate face asta’’, a declarat Bunoaica, liderul sindical care a stat în Federația Univers ultimii cinci ani de zile.
Federația Univers a pierdut 150 de membri sindicali, dintr-un foc, în ianuarie sindicatul lui Bunoaica urmând să crească, luna aceasta, la 300 de membri.
Federația Energetica este condusă de către Gal Claudiu Lucian, președinte interimar. Acesta i-a luat locul lui Pisc-Scrădeanu la cârma acestei structuri sindicale.

Negocieri din 11 decembrie

„Am adeziunile a încă 150 de colegi pe care le voi băga la CEO după conferința Sindicatului Solidaritatea 2013 care va avea loc la Lupoaia în decursul lunii ianuarie’’, a declarat liderul sindical de la Motru care vrea bilete de odihnă și tratament pentru personalul companiei, asigurări de sănătate, o grilă unică de salarizare la nivel de companie, echilibrarea salariilor dar și alte numeroase drepturi.
Negocierile pentru noul CCM ar începe după data de 11 ianuarie, urmând să se finalizeze cel târziu la finalul lunii martie. Pe data de 5 ianuarie liderii sindicali încep să depună la CE Oltenia documentele necesare pentru a participa în comisiile de negociere a viitorului CCM.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Un comentariu

  1. Păi ăsta nu face parte din Sindicatele independente? Cretan, Dumitru si BUNOAICA făceau parte dintr-o formațiune sindicală denumită de ei Independentă. Toți trei nu cred că au mai mult de 300 de membri. Cred că in comisie ești titular daca ai minim 500 membri. Oricum ăștia sunt 3 în 1. Nu e nicio pierdere pentru Univers. O sa fie probleme pentru Energetica. Vă garantez. Mai vorbim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.