Încă un PARC INDUSTRIAL în Gorj? Vezi unde s-ar putea crea


Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu vrea să facă demersuri pentru a realiza un nou parc industrial pe raza localităţii, mai exact pe platforma Sadu 2.

Constantin Bobaru are de gând să discute despre ideea realizării unui nou parc industrial cu liderul PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, şi cu reprezentanţii companiei Romarm şi Ministerului Economiei. “Mă interesează, în mod deosebit, să demarăm o procedură pentru a se extinde încă o suprafaţă de teren la UM Sadu, respectiv platforma Sadu 2, pentru realizarea unui nou parc industrial. Acolo, sunt nişte probleme cu nişte sechestre pe nişte active care aparţin Uzinei Mecanice Sadu, care-i produc numai pagube, adică trebuie păzite, îngrijite. Consider că prioritatea numărul unu pentru majoritatea localităţilor din judeţul Gorj este această preocupare, de a crea facilităţi şi posibilităţi de a aduce agenţi economici, investitori care să creeze locuri de muncă. Asta, vreau să discut cu domnul Vâlceanu, ca să creăm posibilitatea demarării unui demers pentru a se mai face încă un parc industrial pe platforma Sadu 2 de la UM Sadu. E o platformă destul de mare. Sunt două foste obiective, 6A şi Mecanică 1, care încă mai au utilaje în aceste spaţii, ele sunt şi sub sechestrul Finanţelor Publice şi trebuie făcute demersurile pentru a fi scose de sub sechestru, valorificate, eventual, daţi banii către creditorii care sunt la UM Sadu. Trebuie să avem o întâlnire cu ministrul Economiei, în primul rând, şi cu un împuternicit al ministrului şi cu directorul de la Romarm, pentru a discuta concret care sunt paşii”, a declarat primarul de la Bumbeşti-Jiu.
Planuri mari cu noul parc industrial
Constantin Bobaru afirmă că dacă va reuși să realizeze cel de-al doilea parc industrial, nu-l va mai preda Consiliului Județean Gorj, ci va fi administrat de Primăria Bumbești-Jiu. Edilul spune că, în alte zone ale țării, investitorii se bat pentru terenuri pe care vor să creeze parcuri industriale, în timp ce, la Bumbești-Jiu, afaceriştii au la dispoziţie toată infrastructura necesară realizării unei asemenea investiţii. “În celelalte regiuni ale ţări se duce o luptă destul de acerbă pentru a se găsi spaţii, pentru că oamenii vor să-şi dezvolte afacerile şi nu au unde. Noi avem spaţii, infrastructură, pentru că pe această platformă există clădiri cu tot ce le trebuie, curent de putere mare, gaz, apă, canalizare, căi de acces. Eu am disponibilitatea de a găsi resursele financiare, pentru că dacă vom reuşi să facem acest parc, nu-l voi mai ceda Consiliului Judeţean. Am şi discutat cu o parte din consilieri. După cum ştiţi, Parcul Industrial de la Sadu 2 a ajuns în proprietatea şi administrarea Consiliului Judeţean printr-o hotărâre de consiliu local. De data aceasta, vrem să-l păstrăm la autoritatea publică locală, să-l administrăm, pentru că ne simţim capabili să putem să-l administrăm şi mai mult decât atât, să-l şi reabilităm. Când chemi un investitor, nu poţi să-i dai o clădire în paragină, ci o clădire funcţională şi investitorul să vină să-şi monteze echipamente şi să dea drumul la producţie, şi eu am în gând acest lucru în anii următori”, a conchis primarul.

loading...
Loading...

Citește și

Președintele CJ Gorj: „ZERO este cifra proiectelor personale realizate de domnul Romanescu”

Cosmin Popescu iese la atac și spune că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.