Începe Bac-ul!

elevi-bac

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor intra, începând de astăzi, în febra examenelor. Peste 4.000 de elevi gorjeni vor susține azi prima probă din cadrul Bacalaureatului, respectiv proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română, proba A  a examenului. Elevii vor fi notați cu ajutorul celor trei calificative: mediu, experimentat sau începător.

Proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfășura în perioada 10-12 iunie și va fi urmată de proba de evaluare a competențelor digitale, proba D, care se va desfășura în perioada 16-20 iunie. Cea de-a treia probă a Bacalaureatului este proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulație internațională și se va desfășura în perioada 23-27 iunie.

Probele scrise încep pe 30 iunie

Adevăratele emoții vor începe pe data de 30 iunie, odată cu prima probă scrisă din cadrul Bacului, respectiv proba de Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată de proba obligatorie a profilului, care va fi susținută pe data de 2 iulie, și de proba la alegere a profilului și specializării, programată pentru data de 4 iulie.
Elevii vor afla primele rezultate ale examenului pe data de 7 iulie, urmând ca nemulțumiții să depună contestațiile în aceeași zi, între orele 12.00-16.00. În perioada 8-10 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar pe data de 11 iulie vor fi afișate rezultatele finale ale Bacalaureatului.

Peste 1.200 de elevi nu intră în Bac

Nu toți cei care termină clasa a XII-a vor susține examenul. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, anul acesta, peste 1.200 de elevi nu vor putea să dea Bac-ul, cei mai mulți dintre aceștia nereușind să promoveze la toate materiile. Cei care nu au reușit să obțină o medie de trecere la toate materiile pe care le-au studiat în clasa a XII-a nu vor putea susține Bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie, dar o vor putea face în sesiunea din toamnă a examenului, prima sesiune de corigențe fiind organizată în perioada 6-7 august, chiar înainte de cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Această sesiune de corigențe le este destinată elevilor din clasele terminale de liceu, anul de completare învăţământ special, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional.

loading...
Loading...

Citește și

Cum să îți depozitezi corect pantofii

Chiar dacă suntem chiar în mijlocul sezonului rece, perioadă în care de regulă încălțăm doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.