Începe Evaluarea Națională

elevi-evaluare

Absolvenții clasei a VIII-a le calcă pe urme colegilor mai mari, cei care au terminat clasa a XII-a, și intră în febra examenelor. Aceștia vor susține astăzi prima probă, respectiv proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, peste 3.500 de elevi gorjeni vor susține anul acesta examenul, fiind organizate 87 de centre de examen.

Următoarea probă din cadrul Evaluării Naționale va fi proba scrisă la Matematică și va fi susținută pe data 25 iunie. Elevii vor afla primele rezultate pe data de 27 iunie, până la orele 16.00, în aceeași zi, până la orele 20.00, putând fi depuse eventualele contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 1 iulie.

Condiții stricte

Condițiile de participare la examen vor fi foarte stricte și clare și în acest an. Candidații trebuie să ajungă în sălile de examen cel târziu la orele 08.30 și nu pot intra având asupra lor telefoane mobile, cărți, caiete sau alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de fraudă. Pe parcursul întregului examen, elevii vor fi supravegheați atât de către profesorii supraveghetori, cât și prin intermediul camerelor video.

loading...
Loading...

Citește și

Lecții de viață pentru gorjeni primite de la oameni de succes ai României și implicit ai Gorjului

Unii dintre cei mai cunoscuți și de succes gorjeni, și nu numai, vin în fața …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.