Începe Festivalul Internațional de Folclor. Vezi din ce țări se află ansamblurile participante!


Luni va debuta a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor. În acest an, la Târgu Jiu sunt așteptate ansambluri din cinci țări ale lumii care vor evolua pe scena amenajată în centrul orașului, și anume, Bulgaria, Republica Moldovă, Serbia, Ucraina și, bineînțeles, România.

Luni, 19 august 2019, la ora 18.00 toate formațiile prezente la eveniment vor participa la o ședință foto, după care va urma parada ansamblurilor din țară și de peste hotare. Se va pleca din Piața Revoluției și se va continua pe Victoria pietonal, după care formațiile se vor întoarce pe scenă, când va avea loc festivitatea de deschidere a festivalului. Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului va deschide seara.
Artiștii din cele cinci țări vor avea parte și de câteva deplasări în județ, acolo unde vor susține scurte recitaluri și vor vizita cele mai cunoscute puncte turistice din Gorj.
Tot luni va avea loc deschiderea Târgului Meșterilor Populari din România, ediția a XV-a, la 11.00 pe Calea Victoriei. În acest an vor participa 40 de meșteri și creatori populari din Prahova, Mehedinți, Dolj, București, Mureș, Alba, Cluj, Harghita, Suceava, Argeș și Vâlcea.
Marți, 20 august, vor urca pe scenă artiștii din Republica Moldova și Bulgaria. În recital, se va afla și Ansamblul „Hora” din Ungheni, județul Mureș.
Miercuri, 21 august, vor performa formațile din Ucraina și Serbia, dar și Ansamblul „Timișul” din Timișoara.
Joi, 22 august, începând cu ora 19.30, toate formațiile participante vor participa la festivitatea de închidere a festivalului pe esplanade amfiteatrului. Vor fi susținute microrecitaluri de către formațiile participante din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina și România.
Pe data de 23 august va avea loc închiderea festivalului.

loading...
Loading...

Citește și

Modificări la Bacalaureat pentru elevii de la liceele vocaționale sau tehnice

Elevii care urmează licee vocaționale sau tehnice ar putea susține examenul de Bacalaureat la o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: