miercuri , 11 decembrie 2019 - 11:37

Începe Festivalul „Maria Lătărețu”

festival-maria-lataretu2

În perioada 4-7 noiembrie, municipiul Târgu Jiu va găzdui cea de-a XX-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu”. Anul acesta, evenimentul va fi organizat de către Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local şi Primăria municipiului Tg-Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu, Liga Culturală „Fiii Gorjului” Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Turism, Asociaţia Culturală „Maria Lătăreţu” din Bălceşti şi Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” Tg-Jiu.

Ediţia de anul acesta a Festivalului „Maria Lătărețu” se adresează soliştilor vocali şi instrumentişti neprofesionişti (neangajaţi într-o instituţie profesionistă de spectacole). Concursul se va desfășura pe două secțiuni, respectiv soliști vocali și soliști instrumentiști. Fiecare judeţ poate participa cu 2 solişti vocali şi 2 solişti instrumentişti (băieţi/fete), cu vârsta cuprinsă între 16-35 ani. Judeţul gazdă îşi rezervă dreptul de a participa cu câte 4 solişti la fiecare secţiune, iar fiecare interpret se prezintă în concurs cu două piese, respectiv o doină, baladă, cântec doinit sau cântec epic, fără acompaniament și  o melodie ritmată, cu acompaniament orchestral.
Laureaţii cu Marele Premiu şi Premiul I obţinute la ediţiile anterioare ale festivalului nu pot participa în concurs. Fişa de concurs, însoţită de partituri şi o copie după B.I./C.I. se expediază pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, strada Calea Eroilor, nr. 15, cod 210135, Tg-Jiu, Gorj, până la data de 2 noiembrie. Este absolut necesară viza Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale sau a Şcolii Populare de Artă din judeţul respectiv.

Preselecția, pe data de 4 noiembrie

Preselecţia pentru festival se va desfăşura în data de 4 noiembrie, începând cu orele 15, în prezenţa juriului naţional, iar repetiţiile cu orchestra se vor desfăşura în fiecare zi de concurs, începând cu 5 noiembrie, ora 9, la sediul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”. Acompaniamentul orchestral, pe toată durata festivalului, va fi asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu.
Spectacolele-concurs se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, ziua de 7 noiembrie fiind rezervată pelerinajului la Casa-muzeu „Maria Lătăreţu” de la Bălceşti, precum şi Galei Laureaţilor de la Târgu Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Musical jucat pe scena Teatrului Elvira Godeanu din Târgu Jiu!

Balul Teatrului ajuns la cea de-a IX-a ediție va debuta cu musicalul „Re Găsire” în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: