Începe Festivalul Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”! Programul complet!


În perioada 29 – 31 martie, se va desfășura cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”.
Evenimentul este organizat de Școala Populară de Artă, alături de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”, Primăria și Consiliul Local Baia de Fier, Căminul Cultural Baia de Fier.

Acest festival-concurs îşi propune să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multor talente, să promoveze şi să stimuleze cele mai valoroase prezenţe.
Festivalul este adresat cursanților școlilor populare de artă sau centrelor culturale județene de la disciplinele de canto muzică populară și instrumente muzicale și este împărțit pe două secțiuni, în cadrul fiecărei secțiuni existând două categorii de vârstă (12-15 ani, respectiv 16-25 de ani ):
Secțiunea I se adresează cursanților de la disciplina canto muzică populară.
Secțiunea a II-a se adresează cursanților de la disciplinele de instrumente muzicale specifice orchestrelor populare (nai, fluier, caval, vioară, acordeon, țambal, trompetă, clarinet etc.)
S-au înscris la acest festival-concurs 38 de concurenți, din 15 județe (Argeș, Cluj, Brăila, Mehedinți, Suceava, Alba, Olt, Botoșani, Caras Severin, Vâlcea, Maramureș, Vrancea, Satu Mare, Mureș, Covasna, Alba), 21 de concurenți la secțiunea I, 17 concurenți la secțiunea a II-a .
Vor face parte din juriu personalități de seamă ale etnofolclorului românesc, care vor aprecia calitățile interpretative, repertoriul, autenticitatea portului, prezența scenică.
Acompaniamentul orchestral, pe toată durata festivalului, va fi asigurat de Ansamblul Folcloric “Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă, dirijor Constantin Argint.
În prima seară a festivalului, după concurs, recitalurile vor fi susținute de artiștii Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj, dar și de ansamblurile: “Liviu Dafinescu” din Baia de Fier, coregraf Valeriu Saraolu, “Nedeia” din Novaci, coregraf Dragos Medrega și de Ion Lianu și suflătorii de la Novaci.
În a doua seară, după concurs, vor urca pe scena invitații noștri din Serbia, Ansamblul Folcloric “Kud Vojvoda Janko Katic”, urmați de Ansamblul de dansuri “Românașul” din Târgu-Logrești, coregraf Aurel Speriatu, Ansamblul de fluierași și băcițe “Cheile Oltețului” din Polovragi, coordonator Gheorghe Mituță.
În ultima seară, iubitorii de folclor vor avea parte de recitalurile soliștilor și ale cursanților Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, acompaniați de Ansamblul Folcloric “Maria Lătărețu”. În program vor fi mai fi: grupul “Măriile Gorjului”, Grupul de naiști si fluierași “Jiana”, Ansamblul de dansuri “Juniorii Doinei Gorjului”, coregraf Valeriu Saraolu. Seara va fi încheiată de invitații noștri: Ileana Lăceanu, Alexandra Bleaje, Oana Lianu și Roberta Buzurin-câștigătoarea ediției a III-a.
Prezintă interpreta Carmen Felicia Sarcină.
Evenimentul se va desfășura la Căminul Cultural din Baia de Fier. Intrarea este liberă!

Loading...

Citește și

ARGUMENT privind crearea Centrului „Constantin Brâncuși” al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

Moștenirea artistică lăsată de Constantin Brâncuși a intrat în conștiința umanității ca unul dintre reperele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.