Începe înscrierea online pentru concursul de selecție a inspectorilor școlari și a directorilor de școli


Începe înscrierea online pentru concursul de selecție a inspectorilor școlari și a directorilor de școli. Anunțul este făcut de Ministerul Educației. După înscriere, selecția va fi facută prin analiza dosarelor depuse de candidați.

Procesului de selectie începe în data de 20 ianuarie 2020 și se finalizează în data de 20 martie 2020.

Cei care își doresc un post de inspector școlar sau de director al unei unități școlare trebuie să completeze formularul de selecție online în aplicația informatică în perioada 20 ianuarie – 2 februarie 2020, iar pe data de 3 februarie 2020 vor fi afișate listele candidaților admisi în această etapă.

În perioada 3 – 14 februarie 2020 se vor depune la inspectoratul școlar portofoliul cu documentele prevăzute la art. 7 din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5.549/2011, cu modificările și completările ulterioare, de către candidații declarați admiși după etapa de selecție online, conform programului afișat.

În perioada 17 – 24 februarie 2020 are loc evaluarea portofoliilor candidaților de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului școlar, respectiv la nivelul Ministerului Educației și Cercetării.
Pe data de 25 februarie 2020 va avea loc validarea rezultatelor selecției de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar și transmiterea către inspectoratele școlare a rezultatelor selecției făcute de comisia de evaluare
constituită la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, în vederea afișării acestora la sediul inspectoratului școlar în ordinea descrescatoare a punctajelor
În perioada 26 februarie – 3 martie 2020 vor putea fi depuse eventualele contestații la inspectoratul scolar, respectiv la Ministerul Educației și Cercetării, iar până pe data de 12 martie 2020 vor trebui soluționate.

În perioada 26 februarie – 10 martie 2020 vor fi transmise rezultatele contestațiilor la inspectoratul școlar.
Iar pe data 13 martie 2020 inspectoratele școlare vor întocmi listele cu candidații promovați și vor fi înaintate la Ministerul Educației și Cercetării.

Pe data de 20 martie 2020 va avea loc emiterea ordinului ministrului privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul național al experților în management educațional.
Calitatea de membru în cadrul corpului național de experți în management educațional este o condiție obligatorie de participare la concursurile de selecție a inspectorilor școlari si a directorilor unităților de învățământ din sistemul preuniversitar, conform prevederilor legale. Această calitate se certifică prin înscrierea în Registrul Național al experților în management educațional, în urma promovării concursului de selecție organizat de Ministerul Educației și Cercetării.

Loading...

Citește și

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” de la Târgu-Jiu, inaugurat

Muzeul Naţional ”Constantin Brâncuşi” a fost inaugurat miercuri la Târgu Jiu în prezenţa autorităţilor locale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.