Începe programul Rabla 2019


Începe programul Rabla. De vineri, 12 aprilie, încep înscrierile în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, ediţiile din 2019. Ministrul Mediului a precizat că înscrierile în program vor începe vineri, iar suma prevăzută în buget, de 350 de milioane de lei, este posibil să fie dublată.

“Le spun tuturor românilor că de vineri, din data de 12 (aprilie, n.r.), se pot deja înscrie în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Le doresc succes să-şi cumpere o maşină nouă. Îmi doresc aşa cum am făcut şi anul trecut să reuşim cu ajutorul Guvernului să dublăm suma pe care acum o avem înscrisă în buget, de 320 milioane lei pentru circa 35.000 de prime de casare. Îmi doresc foarte mult ca programul pe care azi îl lansăm să se dovedească şi în această ediţie a fi unul iubit de români şi care să poată să aducă un plus din toate punctele de vedere pentru noi toţi”, a subliniat ministrul Mediului.
Va fi păstrată şi anul acesta prima de casare de 6.500 de lei, la care se poate acumula în funcţie de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 de lei pentru cele hibrid. Totodată, se va menţine ecobonusul de 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% electrica.
Asadar, prin programul Rabla Plus, se vor acorda două tipuri de ecotichete. Primul valorează 45.000 de lei (10.000 de euro) şi poate fi utilizat doar pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare.
Al doilea ecotichet valorează 20.000 de lei (5.000 de euro) şi cu el poţi achiziţiona doar un autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, arată playtech.ro
Ecotichetele Rabla Plus pot fi utilizate atât de persoane fizice, cât şi juridice. Vor fi distribuite 35 000 de mii de tichete pentru cei care vor să-și cumpere o mașină nouă.
Valoarea unui tichet pentru Rabla Clasic este 6 500 de lei, iar pentru Rabla Plus tichetul ajunge la 10 000 de euro.

loading...
Loading...

Citește și

Gest nobil din partea polițiștilor gorjeni pentru mămicile de la Centrul Maternal din subordinea DGASPC Gorj

De Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge, dedicată celor care prin gestul lor salvează vieții, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: