duminică , 15 septembrie 2019 - 17:54

Începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a şi a VII-a


Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019 începe luni, 11 Martie, cu proba de limba română. La examen vor participa elevii de clasa a VIII-a, care în vară susțin evaluarea națională, şi, în premieră, elevii de clasa a VII-a.

Ministerul Educatiei Nationale organizează, în perioada 11 – 13 martie 2019, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a la care participă, în premieră, şi elevii clasei a VII-a.
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborarii unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.
Pe data de 12 Martie elevii vor susţine Evaluarea Naţională la Matematică, iar pe data de 13 martie va fi susţinută proba la Limba şi literatura maternă.
Pe data de 22 martie vor fi comunicate rezultate.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simularile naţionale pot fi trecute în catalog.
Ministerul Educaţiei precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.
Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a în 2019 se desfăşoară în luna iunie.
Prima proba scrisă este programată în 18 iunie, la Limba şi literatura română. Următoarea probă scrisă, la Matematică, se va desfăşura în 20 iunie, iar ultima – de limba şi literatura maternă (pentru elevii care au studiat aceasta disciplină) – în 21 iunie. Primele rezultate vor fi cunoscute în 25 iunie, iar cele finale, pe 29 iunie.

loading...
Loading...

Citește și

Festivalul pastoral „Coborâtul oilor de la munte” sărbătorit în acest weekend! Zeci de artiști vor urca pe scenă!

Sărbătoare mare în comuna Baia de Fier în acest weekend. Autoritățile locale și județene organizează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: