Închisoare pentru doi polițiști și un jandarm

bataus-Cucaila

Agresorii cu epoleți ai târgujianului Ion Cucăilă au fost condamnați joi, de  cătremagistrații Tribunalului Gorj, la închisoare cu executare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o polițistul Nelu Popescu. Colegul său Radu Cătălin va sta 6 ani și șase luni după gratii, dacă această sentință va rămâne definitivă. Jandarmul Alin Văduva a primit cinci ani și șase luni de închisoare cu executare.

cucaila-victimaMagistrații l-au condamnat pe polițistul Nelu Popescu la pedeapsa de 7 ani de închisoare cu executare, iar pe colegul său Radu Ionuț Cătălin la 6 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Judecătorii au decis ca jandarmul Văduva Alin Ion să stea după gratii 5 ani și șase luni. Aceasta este sentința primei instanțe de judecată, iar până la pronunțarea unei sentințe definitive și irevocabile va mai trece o vreme. Instanța a mai dispus ca probele biologice ale celor trei agresori să fie introduse în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. „(…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţii Popescu Nelu, Radu Ionuţ Cătălin şi Văduva Alin Ion, după rămânerea definitivă a sentinţei în vederea introducerii acestora în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”, scrie pe site-ul Tribunalului Gorj.

23.000 de euro despăgubiri pentru Cucăilă

Magistrații Tribunalului Gorj au mai hotărât ca cei trei agresori să îi plătească lui Ion Cucăilă 23.000 de euro, ca daune morale. „Obligă inculpaţii în solidar, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tudor Vladimirescu Gorj, la suma de 3.000 Euro, echivalentul în lei la data efectuării plăţii, daune materiale, cu dobânzile legale aferente, şi pe fiecare inculpat, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, la câte 10.000 Euro, echivalentul în lei la data efectuării plăţii, daune morale, către persoana vătămată Cucăilă Ion”, au spus judecătorii gorjeni.

Aproape l-au omorât în bătaie

În dimineaţa de 5 septembrie 2013, cei doi polițiști și jandarmul Văduva, în sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, l-au agresat pe Ion Cucăilă, din Târgu-Jiu, lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei. Procurorii i-au trimis în judecată pe cei trei așa ziși oameni ai legii. Cu siguranță, avocații celor trei inculpați, vor ataca cu apel sentința magistraților Tribunalului Gorj.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

6 comentarii

  1. Rusine Justitiei din Gorj!!!!!! halal dreptate!!!!! politistilor sa va faceti ca nu vedeti hotii,betivii,drogatii………lasati in pace ca sunt mai importante familiile voastre

  2. Oameni buni ce nu intelegeti ca un om ca Popescu rar intalnesti in zilele astea !!!! Bravo justitiei Romane ca protejaza betivani, drogatii ,violatorii !!!!!!!!!!! DAR NU UITATI CA MAINE PUTETI FI ORCARE VICTIMELE UNUIA CA CUCAILA SI O SA ZICETI CA POLITIA NU-SI FACE TREABA !!!!!!!!!!!!!!!! Pentru ce sa-si faca pentru 5,6,7 ani de puscarie ……………

  3. Bravi justiției din Gorj! Politia din tg.Jiu e plina de milițieni scandalagii si si împătimiți de jocuri de noroc. Noi plătim taxe si impozite, iar ei in loc sa asigure ordinea si siguranță cetățeanului, însăși ei bat si batjocoresc oamenii. Fraților mergeți in justiție si reclamați aceste abuzuri ca altfel aceste lichele conținu sa acționeze in spiritul comunismului si nu al democrației!

  4. justitia din gorj si craiova parchete,tribunale si curti de apel lau protejat pe caragea……politistii condamnati sunt neviovati, din ordinul lui caragea au fost distrusi mediatic sunt victime colaterale dintre caragea si politia municipiului iar tribunalul gorj ……

  5. Rusineeeeee Justitiei Romaneeeeee pentru sentinta data incurajand vagabontajul si candamnand niste oameni nevinovati ( Politist Popescu ) . Lasati golanii sa va dea in cap pe strada sau sa va omoare familia .

  6. Vreau sa spun ca politistii nu sunt asa cum ii descriu toti golanii de pe strada,nu am auzit niciodata sa se ia aiurea de vreun muncitor pe strada sau lucruri de genul,am avut si eu o problema cu politia si au dat dovada de o umanitate extraordinara,am intalnit politisti[aici ma refer la toate armele] care prin natura muncii lor sunt eroi,acel individ,pe care se presupune ca l au batut e recidivist si nu l au luat degeaba,nu cred ca sunt vinovati si va recomand sa nu credeti tot ce se scrie in presa pentru ca de multe ori am verificat informatiile si nu sunt adevarate.pacat ca au bagat in puscarie niste oameni care isi faceau meseria si aveau si ei probabil,acasa parinti bolnavi sau copii de intretinut.Vreau sa imi exprim solidaritatea cu acei bieti politisti/jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.