Incident, pe o cale ferată industrială a CE Oltenia! Un tren plin cu păcură a deraiat!


Prima garnitură de tren, plină cu păcură, care trebuia să ajungă la termocentrala ROMAG TERMO, pentru a fi pornită instalația de furnizare a agentului termic în Severin a deraiat. S-a întâmplat, săptămâna trecută, pe o linie industrială aparținând CE Oltenia, la intrarea în satul Dedovița Nouă, din comuna Șimian. În momentul în care trenul a trecut peste drumul județean, unul dintre vagoane s-a desprins și a fost aruncat aproape 300 de metri mai încolo. Incidentul a întârziat furnizarea căldurii în municipiul din județul vecin.

Trenul care aducea păcura la ROMAG TERMO a deraiat, la intrare în satul Dedovița Nouă, lângă Șimian. 20 de vagoane pline cu păcură au rămas blocate pe câmp. Acestea trebuiau să asigure furnizarea agentului termic în municipiul județului Mehedinți.
Se presupune că viteza cu care garnitura a trecut peste șosea ar fi fost mare. Viteza impusă la trecerea la nivel era de 5 km/oră, iar mecanicul ar fi avut 30 km/h. Dincolo de căutarea vinovaților, cert este faptul că la cazanele ce trebuiau pornite miercuri de dimineață nu au mai ajuns decât două vagoane din cele 20 ale garniturii. Din declarațiile martorilor, accidentul s-a produs chiar în momentul. în care locomotiva și primele trei vagoane au traversat drumul județean de la intrarea în satul Dedovița Nouă. Astfel, după ce locomotiva și primele două vagoane au trecut, cel de-al treilea vagon a sărit de pe șine. A distrus o porțiune de cale ferată și a fost aruncat mai bine de 100 de metri, chiar în marginea șoselei.

Ajutor de la CEO

La fața locului au sosit cei care au în administrare calea ferată industrială, de la Compania Energetică Oltenia și s-au apucat de treabă. Vagonul plin cu păcură, care cântărea circa 80 de tone, a fost mișcat metru cu metru, cu ajutorul unei macarale, până să fie așezat pe șine.
Din păcate, incidentul nefericit a întârziat furnizarea de agent termic cu câteva zile. Pentru a se asigura fluxul necesar de agent termic era nevoie de toată încărcătura de păcură.

Loading...

Citește și

Jandarmul din Țicleni nu este singurul dispărut din zona Complexului Studențesc din Timișoara! De negăsit, la exact două luni distanță, este și un student din Hunedoara

Mădălin Ionuț Nisipeanu din Țicleni, jandarm la Gruparea Mobilă din Timișoara, dar și Sandu Vasile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.