sâmbătă , 14 decembrie 2019 - 10:27

INCOMPETENTUL Florică, pus administrator special al societății IDP SA, după ce a băgat-o în groapa INSOLVENȚEI. Consilierii județeni au votat să fie PLĂTIT cu 7.000 de lei, lunar, din bani publici


Aleșii județeni ai PSD, ALDE și PSRo au fost de acord să plătească incompetența din buzunarul gorjenilor. Prin votul dat de aceștia în ședința Consiliului Județean (CJ) Gorj, Marius Florică, fost director general al societății IDP Gorj SA, la care consiliul județean este unic acționar, a fost desemnat administrator special al acesteia, deși s-a dovedit incapabil să managerieze firma, iar aceasta a intrat în insolvență. Ba mai mult, consilierii județeni ai alianței politice aflate la putere au considerat că ipochimenul Florică merită să fie plătit cu un salariu echivalent cu cel al unui consilier superior din cadrul CJ Gorj, adică peste 7.000 de lei, lunar.

7.000 de lei, lunar, din buzunarul gorjenilor, pentru un incompetent

În urmă cu o lună de zile, adică pe 23 aprilie a.c, Tribunalul Gorj a aprobat cererea de intrare în insolvență formulată de SC Intreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj SA, societate la care Consiliul Județean Gorj este unic acționar, din cauza pierderilor de 1.513.579 lei și a datoriilor de peste 7 milioane de lei.
Administratorul judiciar desemnat de către instanța de judecată a notificat, ulterior, CJ Gorj și a convocat AGA societății să desemneze un administrator special. La data de 4 mai, Adunarea Generală a Acționarilor, formată din consilierii județeni Gheorghe Bucălăete de la PSD și Sorin Chircu de la PNL l-a desemnat ca administrator special tocmai pe Marius Florică, cel care a condus societatea începând cu 1 martie 2013, iar prin managementul său defectuos aplicat acesteia a reușit s-o bage în insolvență.
Un moment definitoriu pentru politica locală s-a produs în Consiliul Județean Gorj când aleșii județeni ai PSD, ALDE și PSRo au votat varianta ca Florică să conducă firma și pe parcursul derulării procedurii de insolvență, adică să întocmească, printre altele, un plan de reorganizare al societății, în contextul în care el nu a fost în stare s-o mențină cel puțin în condițiile în care a preluat-o. Trebuie menționat că atunci când Florică a fost uns director general, IDP SA avea 280 de salariați și încheiase exercițiul financiar cu un profit de 146.000 de lei.
Ba mai mult, consilierul ALDE, Marius Borcan, a susținut că acesta trebuie plătit cu un salariu echivalent cu cel al unui funcționar cu rang superior din aparatul consiliului județean, adică în jur de 7.000 de lei, lunar, și a respins ideea avansată de liberala Denisa Șuță, aceea ca Marius Florică să primească 1 leu, lunar, până când va reuși să redreseze firma.

Șuță: Managementul defectuos al domnului Florică a adus IDP în insolvență

Singurii care au votat împotriva proiectului de hotărâre prin care Florică era menținut la butoanele IDP SA au fost consilierii PNL, cu excepția lui Sorin Chircu, cel care-și exprimase un vor în AGA, și cei al PMP.
De altfel, vicepreședintele PNL Gorj, Denisa Șuță, a avut o poziție fermă împotriva desemnării lui Florică în poziția de administrator special, atât în cadrul unei conferințe de presă a partidului, cât și în plenul consiliului județean, amintind de faptul că în 2017 au fost disponibilizați 150 de salariați ai IDP SA, iar cei rămași, în acest an nu și-au primit salariile mai multe luni la rând. ”Lipsa contractelor a fost principalul motiv din care societatea a ajuns în această situație dramatică, din punct de vedere financiar. (…) Domnul Florică va trebui să propună un plan de reorganizare a societății pe care a dus-o în situația insolvenței. Sunt foarte curioasă ce plan de reorganizare va propune domnul Florică, în condițiile în care cred că este evident pentru toată lumea că managementul defectuos al domnului Florică a adus această societate în situația în care se află astăzi, de insolvență, și ulterior, faliment. Eu cred că domnul Florică a adus, din calitatea sa de manager la IDP, suficiente prejudicii, astfel că poate să facă acel plan de reorganizare și pe un leu”, a precizat Șuță.

loading...
Loading...

Citește și

Iată ce spune deputatul Vîlceanu despre cei doi afaceriști propuși pentru Consiliul de Supraveghere al CEO: Sunt extrem de inteligenți și adaptați la ce înseamnă economie!

Răzvan Alex Ionescu și Iulian Vasile Popescu sunt doi târgujieni susținuți de PNL Gorj pentru …

7 comentarii

 1. Câr sunteți de dobitoci!!!Pai din cauza lui Florica a ajuns in insolventă ???Idioții dracu !!!

  • Nu nu,nu din cauza lu Florica,din cauza bietilor muncitori ca nu au pus mina pe par sa il scoata afara din curtea inteprinderii!

 2. Felicitari redactorului . Consilierii judeteni de buna credinta ar trebui sa ceara atragerea raspunderii directorului Florica pentru simplul fapt ca a capusat IDP ul avand inchiriate prin interpusi mai multe utilaje si mijloace de transport proprii pentru care primea sume uriase de bani negri.De asemenea ar trebui verificat daca Bucalaete si Chircu nu sunt cumva in stare de incompatibilitate sau in conflict de interese.

 3. Floricica asta a fost desemnat administrator special tocmai pentru a distruge actele IDP ului care pot proba furtul a zeci de milioane de euro in ultimii 10 ani .Nu ar fi de mirare ca in urmatoarea perioada sa izbucneasca vreun incendiu la contabilitatea IDP ului . Doamne Fereste .

  • Mai Draga Gorjene, cum sa furi ceva ce nu ai avut? Cifra de afaceri a IDP Gorj, conform datelor de la Ministerul Finanțelor, nu a depășit 2,5 milioane euro anual in ultimii ani, salariile reprezentând aproape jumătate din suma rulată, asta la un minim pe economie! Șmecherie, furt???? PROSTIE, VERE! PROSTIE+INCOMPETENTA! Sariiiiiti, lumeeeeee! Moare IDP-ul! Microsoftu’ Gorjului, vârful de lance al cercetării, posesoarea celei mai noi tehnologii din domeniu, cu cea mai buna resursa umană(😜😜😜😜😜) ce va pleca peste mari si tari! Fi ma destepti , ca va mănâncă prostii cu fulgi!

   • Cifrele de la finante nu prea corespund cu realitatea din IDP . IDP ul a avut acel contract de reabilitare a DJ Buduhala-Pestisani-Topesti-Tismana-Godinesti-Ciuperceni in valoare de 87,6 milioane lei fara TVA , Flocirica asta a impartit cu darnicie banii celorlalti ,, constructori,, care au fugit cu banii iar IDP ul a ramas sa termine caricaturile de lucrari .Cat a fost spaga lui Flocirica asta si de ce lucrarile au fost de mantuiala ?

    • Dragule, NOI suntem destepti si avem dreptate, statistica si site-ul Ministerului de Finanțe , niște papagali! Acum mai bine de 4( patru ani) o ASOCIERE de FIRME, din care făcea parte si IDP-ul a obținut un contract, cu susținerea si participarea italienilor de la Impresa Ferrara! Daca ai un contract e musai sa fie si profitabil? Întreb si eu….😜 La cata minte ni se plimba prin neuroni, de unde sim cum sa facem profit… Utilaje, manager de proiect, tractoriști, bitum, sorturi, personal supracalificat…. Daaaaa, aveam toate “ Ingredientele” sa devină societatea “ miliardară” ! Repet la nesfârșit! Devenim si noi vreodata serioși? Ca din daci si romani ne tragem si ca suntem centru Universului stiam😜😜😜😜😜

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: