duminică , 23 februarie 2020 - 17:07

INCREDIBIL! Ce SALARIU ia o BIBLIOTECARĂ din Gorj! BATE RECORDUL în PRIMĂRIE!


Gigel Jianu a dat, marți, o dispoziție prin care Maria Bărbăcioru a devenit responsabil bibliotecă, urmând să încaseze un salariu brut de 5600 de lei. Va încasa și sporuri de condiții vătămătoare și de confidențialitate.

Măsura luată de primarul liberal Gigel Jianu l-a revoltat pe viceprimarul social-democrat. Lui Cosmin Morega dispoziția edilului i se pare o mare aberație. Asta, pentru că Mariana Bărbăcioru are în subordine două persoane, iar pentru asta primește sporuri și încasează și o leafă mai mare decât cea a primarului și viceprimarului. „Am înțeles că pe doamna Bărbăcioru, prin această dispoziție, a numit-o într-o funcție de responsabil bibliotecă. Din câte știu eu, în acest compartiment de bibliotecă sunt prinse trei persoane, dintre care o fată este în creștere copil. Practic, mai sunt doi bibliotecari, doamna Bărbăcioru și încă o persoană. Am înțeles că acesteia i-a fost acordat și un spor de 25 %, astfel ajungând la un salariu brut de 5000, 6000 și ceva de lei. Acest lucru a nemulțumit pe toată lumea, ce plătim, munca sau funcția? Nu știu pentru ce aceste sporuri, probabil cad cărțile pe doamna acolo și trebuie să fie atentă. Ceilalți angajați sunt nemulțumiți. Pot să spun că doamna încasează mult mai mult decât încasez eu și nu știu sigur, dar probabil și mai mult decât domnul primar. Este o aberație totală, un lucru nedrept față de ceilalți. La doi oameni, unul să fie șeful lor și să ai aproape 6000 de lei salariu brut sau net. Este ceva strigător la cer, în condițiile în care ne văităm că nu avem bani de salarii, în condițiile în care angajații primăriei Motru au de primit drepturi salariale câștigate în instanță”, a reacționat Cosmin Morega.

Consilierul Sanda: SALARIUL e extraordinar de MARE

Dispoziția primarului Gigel Jianu l-a nemulțumit și pe consilierul local independent Ion Sanda. „Eu, ca și om al școlii, și am și eu bibliotecă la școală, luând în calcul și numărul de bibliotecari care este acolo la biblioteca municipală, consider că e mare salariul. Numărul cititorilor scade, copiii își iau pofta de citit din altă parte. Nu știu dacă acolo este și centru de documentare, pentru că dacă este, mai au puțină activitate. Este rău dacă au făcut așa, este un salariu extraordinar de mare. E groaznic dacă e așa. Nu se poate așa ceva. Gândiți-vă că primarul Craiovei, când era Olguța Vasilescu, lua 4600 lei net”, a declarat Sanda.

Jianu: S-a RESPECTAT LEGEA

Deși s-a plâns că primăria Motru se confruntă cu probleme mari din punct de vedere financiar și că anul acesta abia îi ajung banii pentru plata lefurilor angajaților, primarul Gigel Jianu nu vede nimic în neregulă cu dispoziția pe care a dat-o. Edilul spune că a respectat legea. “Eu nu am auzit nicio iritare, nu am vazut pe nimeni supărat pentru această dispoziție. Nu mi se pare absolut deloc că ar fi vreo nemulțumire în acest sens. În afară de asta, s-a respectat legea, dispoziția nu am dat-o unilateral, a fost o solicitare, s-a verificat cadrul legal. Nu este atâta salariul, nu știu exact cât, dar salariile se majorează la toți funcționarii cu 20%. Conform legii, începând cu 1 februarie s-au majorat salariile cu 20% la toți funcționarii publici. Pot să cer să văd cât are salariul cu această creștere, dar vă asigur că până la 1 februarie aveam cel puțin 5 sau 6 funcționari publici cu funcții de conducere care câștigau mai mult decât mine. Iar acum, după 1 februarie, sunt convins că numărul care câștigă mult mai mult decât mine este mult mai mare. Nu știu dacă doamna are spor de condiții vătămătoare sau confidențialitate, în orice caz, aproape tot personalul primăriei au spor de confidențialitate și unii dintre ei chiar și spor de condiții vătămătoare. Trebuie să vă spun că toate sporurile sunt câștigate în instanță”, a explicat Jianu.

Loading...

Citește și

ACCIDENT grav, cu 7 VICTIME, la Florești!

In jurul orei 09:30 am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situatii de urgenta …

4 comentarii

  1. Dati-le,alesilor consilieri, primari, parlamentari, guvernanti si ce mai sunteti, salarii mari, sporuri de la mineri ca si asa tot le-ati taiat la ei si le-ati dat la bibliotecari,functionari din administratie, agentii nationale care multe nu-si au rostul, in mare majoritate infiintate pe timpul guvernarii Nastase peste 100 de agentii, cel care a dat in 2003 HG cu vanzarea terenurilor arabile la straini, instrainarea instalatiilor si bogatiille petroliere iar pe mineri, energeticieni si alte categorii sa-i lasati cu 2300 lei, respectiv 1500 lei, sa le luati sporurile, sa desfintati sindicatele din sfera productiva ca si asa nu fac nimic.Rusine, rusine , rusine!

  2. Pai cum nu stii ma imbecilule daca are spor de vatamare cand ai semnat nu ai citit ce scrie fututi ceapa matii de primar retard cu mecla aia de milog ca tu nu superi pe nimeni

    • imbecil ești tu, nu primarul pentru că dispoziția cu sporuri este dată de primarul Hanu ci nu de Jianu, înainte de-a împroșca cu noroi documentează-te. Citește și art. 52 litera b, din Legea nr. 334 actualizată și apoi acuză dacă este cazul. Primaru Jianu are de semnat sute de dispoziții, știe ce aprobă el, crezi că poți reține tot ce scrie pe fiecare dispoziție. Iar ptr. cultura ta, află că eu m-am documentat și toate sporurile sunt luate prin hotărâri judecătorești

  3. daca un brutar face piine,un sofer transporta persoane sau marfa,daca un electrician face sa ,,curga,, curentul de la x -y , atunci mdam ce face sa poata cistiga atita !? Nimic nu este corelat cu nimic ! Romanika analfabetilor si curvelor ! Si,bine ca fac,au curaj atita timp cit nimeni nu face reclamatii scrise unde trebuie,atita timp cit Ion Si Maria sstau in casa la seriale turcesti si se ,,cultiva,, ! Acum inca se mai poate ,,suge,, dar vin timpuri grele,si uite asa putem continua si scrie un Roman ! Sa va dea dzeu ce i a dat si la lui …tata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.