duminică , 19 ianuarie 2020 - 13:03

Incredibil! Marian Căpăţână, intermediarul în afacerea Bercea Mondial – M. Băsescu, alerga cu plasele după directorii CEO

colaj

– Vezi cine a intervenit pentru ca afaceristul să obţină bani de la complexurile energetice din Gorj!

Intermediarul în afacerea Bercea Mondial – Mircea Băsescu este cunoscut şi în sistemul energetic din Gorj. Marian Căpăţână, căci despre el e vorba, avea apucături de cea mai joasă speţă, după cum se povesteşte, chiar şi „ticurile” sale, ca făcutul cu ochiul la directorii CEO, fiind absolut dubioase. Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, face dezvăluiri absolut halucinante despre personajul apropiat familiei prezidenţiale. Marian Căpăţână alerga cu plasele de ţigări şi băuturi după directorii companiei, în speranţa de a primi bani. Foarte mulţi bani.

„Odată m-a aşteptat să ies de la masă, de la cantină. Nu ştiu pe unde stătea ascuns… Îmi tot făcea cu ochiul, cărând nişte plase după el…”

Aflăm astfel că afaceristul Căpăţână  – şef al PDL Drăgăneşti Olt în 2012 –  se dădea, la vremea aceea, drept „patron al Aversa”, se bucura de sprijinul unor importanţi oameni şi chiar de cel al şefilor CE Oltenia. Aşa a reuşit Marian Căpăţână  să obţină miliarde de lei de la complexurile energetice.

Bălăşoiu, Şerban, Căpăţână…

Ce spune directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, despre întâlnirea din 2012 cu Marian Căpăţână: „Acum doi ani, Bălăşoiu trimitea lista cu banii pe care trebuia să-i plătească sucursalele CEO pentru diverse contracte. Aşa se făcea înainte, acum nu se mai întâmplă aşa ceva.  Eu nu am vrut să-i dau bani acestui om, dar m-am trezit cu el după mine, îmi tot făcea cu ochiul, căra nişte plase cu el în care bănuiesc erau ţigări, sticle cu băuturi… Odată, m-a aşteptat să ies de la masă, de la cantină. Nu ştiu pe unde stătuse  ascuns… Căpăţână lua de la complexuri diverse sume, 10 miliarde de lei, cu altă ocazie şase miliarde de lei şi aşa mai departe, genul ăsta de sume. Şi eu nu am vrut să-i dau bani. Fostul secretar de stat, Tudor Şerban, un important membru PDL, fost director al Electrica, intervenea pentru Căpăţână, cel care se recomanda peste tot ca fiind «patronul de la Aversa». Nu-mi puteam imagina de ce un om ca Tudor Şerban intervenea pentru Căpăţână şi nici cum o astfel de companie a statului, de care ştiam încă de când eram student, pentru că Aversa era singura societate care furniza pompe pentru sistemul energetic, a ajuns pe mâna unui astfel de individ ca Marian Căpăţână. Ce să vă spun, nu puteai să iei pompe de la Aversa decât prin el. Ei bine, vreau să vă spun că Marian Căpăţână are să dea nişte bani Complexului Energetic Oltenia. Noi am câştigat procesul cu el, adică cu firma Exprotur, în luna mai a acestui an. Este vorba despre câteva miliarde de lei vechi pentru livrări cu întârziere”, a declarat directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

CEO a câştigat procesul cu interlopul Căpăţână, anul acesta, în luna mai

A făcut avere pe spatele societăţilor de stat din energie cu o firmă de … turism

Marian Căpăţână, considerat de procurori complicele lui Mircea Băsescu, a făcut avere din vânzarea de pompe de la Aversa către mari companii de stat. În doar cîţiva ani, cifra de afaceri a firmei sale de turism a crescut de 25 de ori. Între timp, Aversa a intrat în faliment. Marian Capăţînă este omul care ar fi intermediat mita de 600.000 de euro pe care membrii familiei lui Bercea Mondial ar fi dat-o fratelui preşedintelui României. Potrivit anchetatorilor, 350.000 de euro din cei 600.000 care ar fi trebuit să ajungă ca mită la judecători au intrat în buzunarul lui Marian Căpăţînă. Marian Căpăţînă este unicul acţionar al firmei Exprotur Trading SRL. Firma are ca obiect de activitate industria hotelieră şi a avut în ultimii şase ani, în medie, un angajat pe an. Societatea funcționează, oficial,  în Constanța.

Clienţii lui Căpăţână: Nuclearelectrica, CE Turceni, CE Rovinari

Echipa Digi24 care s-a deplasat la sediul oficial al S.C. Exprotur Trading a găsit acolo un student străin, care spune că nu știe de existența acestei societăți și că a închiriat imobilul în luna ianuarie a acestui an. Cu toate acestea, cifra de afaceri a Exprotur Trading SRL a crescut în ultimii ani de 25 de ori. Dacă în 2008 a încasat aproape 300.000 de mii de lei, patru ani mai târziu, societatea avea o cifră de afaceri de 30 de ori mai mare. Anul 2012 coincide cu încheierea unor contracte de peste 450.000 de euro cu mari companii de stat. Printre acestea se numără Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Rovinari. Exprotur Trading SRL a vândut marilor companii de stat pompe centrifuge, electropompe şi piese de schimb pentru acestea. Majoritatea contractelor au fost încheiate prin metoda negocierii fără anunţ de participare. Firma lui Căpăţână a fost intermediar între fabrica de stat care produce aceste pompe, Aversa, şi respectivele companii de stat. În perioada în care Căpățână prospera de pe urma afacerilor cu statul, furnizorul său, firma de stat Aversa, a avut o cifră de afaceri de 15 ori mai mică și, în final, a ajuns în faliment. Marian  Căpăţână a fost liderul PDL al organizaţiei din Drăgăneşti Olt, mai relatează Digi24.

loading...
Loading...

Citește și

IN-CRE-DI-BIL! Fiul patronului cofetăriei din Tg-Jiu unde a fost filmat un șobolan pe perete, numit șef la Protecția Consumatorului Gorj!

Comisarul Constantin Milosteanu, fiul acționarului majoritar al Societății de Alimentație Publică Cofetării Patiserii VENUS SA, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.