Încrengătura penală a cumetriilor, la Sanatoriul Dobrița. Lecție de cum se șmenuiește un concurs susținută de managerul Ciochină și de sindicalistul „doi într-unu’”Măruță!


Deși s-a făcut mare tapaj pe concursurile din sistemul medical gorjean, șmenurile celor aflați în structurile de conducere ale unităților spitalicești continuă. Tandemul Ciochină – Măruță, adică manager – președinte sindicat, a transformat Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” Runcu, mai cunoscut ca Sanatoriul Dobrița, într-o mare cumetrie.
Combinațiile sunt la vedere, iar organele de cercetare interesate pot întocmi un act de inculpare doar dacă accesează site-ul instituției, punctul de plecare fiind un concurs pentru postul de…paznic, anulat, zilele trecute, doar pentru că nu a câștigat cine trebuia.

Cronologia unui aranjament eșuat

În data de 11 ianuarie a.c Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” Runcu a scos la concurs un post de paznic, anunțul fiind semnat de către Ion Ciochină, managerul instituției și Ion Măruță, șeful biroului resurse umane. Peste exact 15 zile, în urma selectării dosarelor, comisia, avându-l ca președinte pe consilierul juridic Călin Simionescu, a validat cele două candidaturi pentru postul respectiv: Dragoș Vasile Măruță și Milică Vîlceanu.
După proba scrisă, care a avut loc în 2 februarie, Vîlceanu a obținut 53,33 de puncte, iar Măruță, 50, 32. Și în urma interviului din 7 februarie, Vîlceanu a reușit un punctaj mai bun, adică 71,66, față de 71,33 de cel al lui Dragoș Măruță și, în mod normal, ar fi trebuit să fie desemnat câștigător.
Perdantul a depus, pe 8 februarie, o contestație, împotriva notei obținute la interviu de către Vîlceanu și, paradoxal, a doua zi, pe 9 februarie, comisia pentru soluționarea contestațiilor, al cărui președinte a fost chiar managerul instituției, Ion Ciochină, i-a dat câștig de cauză. Mai exact, concursul a fost anulat, deși interviul a fost filmat, iar comisia condusă de managerul Ciochină avea posibilitatea să verifice dacă cei doi candidați au fost punctați corect și abia apoi să ia o decizie.


Motivația comisiei a fost aceea că la întrebările elaborate de comisia de examen nu au fost stabilite și răspunsurile exacte (?!) în condițiile în care răspunsurile erau formulate de concurenți ca o sinteză din tematica concursului.
După logica absurdă a managerului Ciochină, răspunsurile la interviu ar fi trebuit să fie exacte, precum la un examen scris de tip grilă, fără a da posibilitatea respondentului să-și expună cunoștințele acumulate după parcurgerea tematicii de examen.

Motivația nescrisă – o încrengătură de rubedenii

Potrivit unor surse, adevăratele motive din care a fost anulat concursul pentru postul de paznic țin de o încrengătură a rubedeniilor din spitalul de la Dobrița și nu de metodologia de concurs.
Concret, candidatul care pierduse concursul, Dragoș Măruță, este nepotul lui Ion Măruță, președintele Sindicatului ”Sănătatea” și șeful biroului resurse umane din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” – Runcu. Conform acelorași surse, tatăl perdantului și un unchi, adică rudele sindicalistului Măruță ”doi într-unu`”, sunt angajați tot la compartimentul de pază al unității medicale.

Ca să nu piardă postul, managerul Ciochină, prietenul lui Măruță ”doi într-unu’” și, atenție!, subordonatul acestuia pe linie sindicală, a decis să anuleze concursul. Sfatul a venit, cel mai probabil de la biroul de resurse umane, iar a doua zi, pe 10 februarie, cei doi, adică managerul Ciochină și cel pe care-l tolerează și președinte de sindicat și sef birou RUNOS, chefuiau, la restaurantul Palace (fost Pandra) din Tg-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Poliţistul acuzat de furt în Germania, eliberat din arest și pus sub control judiciar! DECIZIA ÎCCJ

Agentul din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, pe numele căruia a fost emis un mandat european …

6 comentarii

 1. Maruta este incompatibilul care este ( sic) si presedinte la Obstea care taie si vinde padurile Obstenilor la firme obscure ?????Agentia Natiuonala de Integritate doarme ? Dar Comisia de cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Craiova ?

 2. Asa intelege Maruta,sa faca sindicalism!Pacat de membrii lui,care ii baga milioane in buzunar!Luati declaratie lui si a lui Popa de pe internet,sa vedeti acolo venituri nene nu gluma!

 3. interesati-va unde lucreaza nevasta-sa si cloanta de fica-sa. o sa va ia durerea de cap.

  • TU OAIE RATACITA DACA ESTI CRESTIN CEEA CE NU SE VEDE , TE INTREB ? CINE ITI DA VOIE SA JUDECI SI SA INSULTI SOTIA SI COPILUL , CE VINA AU EI ?

 4. Fiica a intrat in invatamant zice ca preda ceva… vai lume

  • E profesoara de romana si inspector scolar cica, dar si consilier la primaria Runcu. Asta iarna au facut concediu cu managerul spitalului in Viena
   Doar are ca nas pe Controloru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.